Реклама / Ads
0| 5727 |10.11.2015 НОВИНИ

Убиецът на ученичката в Сливен пробвал пак да се самоубие, от болницата опровергаха

.
Убиецът на 15-годишната ученичка в Сливен остава в ареста, решиха магистратите от Окръжния съд в града.
 

Магистратите потвърдиха задържането под стража на 28- годишния Димитър Иванов. Срещу него е повдигнато обвинение, затова, че на 6 ноември нападна с нож 15-годишна ученичка, психолог и свой връстник в двора на гимназията по икономика в Сливен, след което се простреля с газов пистолет.

 

Служебно назначеният му адвокат Христов заяви, че в събота, 7 ноември, задържаният е направил опит в болницата да се самоубие и подкрепя исканата мярка с оглед безопасността на Иванов заради лабилното му психическо състояние.

 

По думите на адвокат Христов Димитър Иванов е психически лабилен и непрекъснато плаче. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Бургас.

 

15-годишната Симона бе убита пред училището си в петък от 28-годишния Димитър Иванов, който я наръга с нож.

 

Убиецът се простреля с газов пистолет, рани и още двама души - психоложката на училището и свой връстник. Тримата бяха приети в болница.

 

Първоначално бе лансирана версията, че причината за трагедията е любовна драма, а впоследствие се появиха и твърдения, които я отричат.

 

В неделя убиецът бе изписан от лечебното заведение и бе прибран в следствения арест. На 28-годишния Димитър Иванов е наложена 72-часова мярка „задържане под стража". След изтичането й ще бъде поискана постоянна мярка за задържане под стража.

 

Прокуратурата в Сливен му повдигна обвинения за предумишлено убийство и опит за убийство. Първото обвинение е за убийство с особена жестокост, а второто - за опит за убийство на повече от един човек.

 

 

Няколко часа по-късно от болницата опровергаха информацията за повторното самоубийство. В съобщение до медиите оттам заявиха: "Ръководството на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен категорично заявява, че пациентът Димитър Иванов не е правил опит за самоубийство по време на престоя си в болницата. 28-годишният мъж бе приет с прострелна рана от газово оръжие в областта на устната кухина на 6 ноември - петък, след инцидента в сливенско училище. До събота вечерта пациентът е бил под въздействието на силни медикаменти, в сънно състояние. До изписването му в неделя и превеждането му в следствения арест, Димитър е бил под непрекъснато полицейско и медицинско наблюдение.

 

"Категорично пациентът не е правил опит за самоубийство в болницата! През цялото време беше охраняван от униформени служители, беше под наблюдение от персонала и всички бяха постоянно с него. Има много свидетели, които ще потвърдят това", каза д-р Юлия Бянкова, началник на Отделението по реанимация в отговор на появила се в медиите информация, че Генчев се е опитал да сложи край на живота си по време на престоя му в болницата".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6640 |09.11.2015 Предаде се Ембака - убиецът от магистрала "Струма" . 3| 4292 |09.11.2015 Ботьо Ботев: Убиецът от Сливен е психопат . 0| 5086 |09.11.2015 Сливен скърби за Симона . 3| 4874 |07.11.2015 Убиецът от Сливен заплашил с пистолет и друго момиче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads