Реклама / Ads
1| 4098 |20.09.2018 КРИМИНАЛНО

Второкласник и баща му блъскат и удрят възпитателка в класна стая в Старозагорско

.
Източник: БГНЕС
Инцидент в основното училище в село Калояновец разследва полицията, тече и проверка на Регионалното управление на образованието в Стара Загора. Възпитателката Весела Тодорова от училището твърди, че вчера около обед е блъскана и удряна от второкласник и неговия баща в класната стая пред свидетели. Директорът на учебното заведение и бащата отричат.
 

Според потърпевшата Весела Тодорова, инцидентът е станал вчера около обяд. Тя е възпитател на сборна група от първи и втори клас и има над 20 години трудов стаж в образованието. Отива да вземе второкласниците от тяхната учителка и колежката и разказва, че малкият Андрей е изключително нервен, защото предния ден тя не го е пуснала да пие вода. По нейните думи е възможно да не е чула детето и наистина в общия хор от гласове, то да е настоявало за това.

 

Прибирайки се в класната стая при нея и децата нахлуват бащата и майката на ученика и започват словесни атаки, блъскане, при което тя получава удари от родителите и от второкласника: "Бащата ме удари, започна да ме заплашва, че щял да ме убие, да ме обеси и да ме изгори. След това и ученикът ме удари".

 

Свидели на случката стават учениците и хора от персонала на училището. Весела Тодорова разказва, че сигнал е подаден на тел. 112 и в училището пристига полицай, който е снел показания. Бащата на ученика е подал оплакване до директора на училището, в което Тодорова твърди, че я обвиняват в размахването на нож пред учениците. Жалбата ѝ е била прочетена от директора на учебното заведение Христо Белчев, но той е отказал да ѝ покаже текста. Документът не беше показан и пред журналистите: "Аз не го допуснах да влиза вътре. После ми се извинява за неговата агресия."

 

Версията на директора Христо Белчев е съвсем различна. Той е срещнал на коридора плачещия второкласник Андрей, които не е успял да му обясни нищо, но в двора, пред вратата на училището е имало словесен сблъсък между бащата на детето и възпитателката. Белчев категорично отрече в сградата да са влизали външни лица и не е бил свидетел на побой над неговата подчинена, нито е видял тя да удря детето. Нож не е открит у възпитателката.

 

Бащата на детето Антон Минков съобщи, че не е удрял Весела Тодорова, но не крие ,че е бил афектиран и се е стигнало до размяна на реплики: "Не съм ударил никого. Просто ѝ казах, че няма право да бие детето ми, имахме малък спор с нея, но ще си го разрешим".

 

На място рано сутринта днес в училището беше началникът на РУО Татяна Димитрова, която заяви, че нейното ведомство също извършва проверка. В училището в момента тече нормален учебен процес, ще бъдат проведени родителски срещи, за да се успокоят и родителите, и за да бъдат запознати със случая. Ако следствените органи докажат нередности в училището, ще има предписания за тяхното отстраняване, заяви още Димитрова. Днес предстои тя да се срещне и с възпитателката Весела Тодорова, която във вчерашния ден е била освободена от работа по нейно желание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4751 |10.05.2018 Съдът остави в ареста дъщеря, обвинена за убийството на баща си . 0| 4602 |10.05.2018 Обвинената за убийството на баща си Мария Велева остава в ареста . 0| 5772 |19.04.2018 Баща закла сина си в Нови Хан . 0| 5811 |22.02.2018 Баща нападна седмокласник в Златарица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads