Петък, 24 Ноември 2017, 15:12
Frognews
2| 4464 |05.09.2017

О. Минчев: На 5 септември Съветският съюз обявява война на България

.
Огнян Минчев
На 5 септември Съветският съюз обявява война на България. На 9 септември е осъществен военен преврат, който води до установяване на практически безразделна власт на българските комунисти върху щиковете на сталинистката армия. Партньорите на БКП в т.нар.

Отечествен фронт са смазани в следващите три години. За 2-3 седмици след 9 септември, в България без съд и присъда са избити между 20 - 30 000 души, под претекста, че са "фашисти". На практика са унищожени хората, които представляват определена част от българския обществен елит - не само кметове, полицаи и други представители на властта, но и заможните хора, свещеници, интелектуалци. Установена е безразделна власт на сталинистката колониална администрация - БКП - в България.

 

Прекратява се съществуването на независима българска държава. За почти половин век България функционира като сателит на Съветския съюз. Унищожаването на българския национален елит и репресивният тоталитарен режим доведоха до разгром на българската нация, от който тя не може да се възстанови и до днес - 28 години след рухването на режима. Феномените на посткомунистическата разруха - грабежът на стопанството и държавата, принудената масова емиграция, допълнителното рухване на ценности, идентичност и вяра в националната общност са в голяма степен следствие от продължилото управление на страната де факто под контрола на комунистическите тайни служби, трансформирали се в система на олигархичен контрол над стопанството и държавата.

 

Този контрол се осъществява отново чрез сътрудничеството с постсъветската руската енергийна олигархия и авторитарна държавна система, чрез корумпиране на българските институции и чрез осуетяване на реформистките импулси на българското общество и обществено мнение. Необходима е стратегия на национално обединение и постъпателно развитие на факторите за възраждане на българската национална общност, ако не искаме датите под комунистическия държавен герб - 881-1944 г. - наистина да се окажат началото и края на българската държава и независимото ни национално съществуване.

 

Огнян Минчев, фейсбук

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Страсбург присъди рекордно обезщетение от 462 хил.евро на собствениците на Синята къща в Пловдив 3| 3114 |23.11.2017 . Британското кралско семейство празнува утре 70 години брак 0| 2803 |19.11.2017 . Публикуваха още 10 000 документa за убийството на Кенеди 0| 3024 |18.11.2017 . За смъртта на Шопен 0| 2806 |18.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах