Реклама / Ads
3| 6882 |05.09.2017 МИНАЛО

О. Минчев: На 5 септември Съветският съюз обявява война на България

.
Огнян Минчев
На 5 септември Съветският съюз обявява война на България. На 9 септември е осъществен военен преврат, който води до установяване на практически безразделна власт на българските комунисти върху щиковете на сталинистката армия. Партньорите на БКП в т.нар.
 

Отечествен фронт са смазани в следващите три години. За 2-3 седмици след 9 септември, в България без съд и присъда са избити между 20 - 30 000 души, под претекста, че са "фашисти". На практика са унищожени хората, които представляват определена част от българския обществен елит - не само кметове, полицаи и други представители на властта, но и заможните хора, свещеници, интелектуалци. Установена е безразделна власт на сталинистката колониална администрация - БКП - в България.

 

Прекратява се съществуването на независима българска държава. За почти половин век България функционира като сателит на Съветския съюз. Унищожаването на българския национален елит и репресивният тоталитарен режим доведоха до разгром на българската нация, от който тя не може да се възстанови и до днес - 28 години след рухването на режима. Феномените на посткомунистическата разруха - грабежът на стопанството и държавата, принудената масова емиграция, допълнителното рухване на ценности, идентичност и вяра в националната общност са в голяма степен следствие от продължилото управление на страната де факто под контрола на комунистическите тайни служби, трансформирали се в система на олигархичен контрол над стопанството и държавата.

 

Този контрол се осъществява отново чрез сътрудничеството с постсъветската руската енергийна олигархия и авторитарна държавна система, чрез корумпиране на българските институции и чрез осуетяване на реформистките импулси на българското общество и обществено мнение. Необходима е стратегия на национално обединение и постъпателно развитие на факторите за възраждане на българската национална общност, ако не искаме датите под комунистическия държавен герб - 881-1944 г. - наистина да се окажат началото и края на българската държава и независимото ни национално съществуване.

 

Огнян Минчев, фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6955 |13.12.2016 Горбачов: Когато Съветският съюз се разпадна, САЩ потриваха доволно ръце . 0| 9676 |15.09.2016 Защо първият учебен ден е на 15 септември? . 0| 4763 |10.09.2016 САЩ отбелязват 15-тата годишнина от атентатите на 11 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads