Реклама / Ads
1| 5981 |26.10.2017 МИСТЕРИИ

81 опасни язовира ни заплашват при порои и обилни дъждове

.
Източник: БГНЕС
81 опасни микроязовира ни заплашват при обилни дъждове и порои, съобщиха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Седем каскадни микроязовира в област Бургас са със скъсани стени, показва проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, информира БНР.
 
Четири от водоемите са на територията на община Бургас, два са в община Камено и един в Айтос. Язовирите не са включени в списъка на потенциално опасните и според специалистите не могат да създадат приливна вълна. 64 пожарникари участват в спасителните действия, информират от МВР.

Язовирите не са включени в списъка на потенциално опасните и според специалистите не могат да създадат приливна вълна. 64 пожарникари участват в спасителните действия, информират от МВР.

Оттичането на реката и водите е факт. Това заяви пкметът на Бурас Димитър Николов. Вчера водната стихия сполетя села в района, като бедствието взе три жертви, а една жена е в неизвестност.

В областта беше обявен червен код за проливни дъждове и силен вятър. Бедственото положение в Бургаско се наложи след близо 20 часа, в които се изливаха дъждовете. Кметът на морския град уточни още, че се работи по допълнителни 3 сигнала на собственици на частни домове, отсъствали от вчерашното бедствие. 6 багера и 2 челни товарача работят дори в момента.

„Очакваме да се успокои обстановката и да започнем почистването на улиците“, каза още Димитър Николов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5152 |25.10.2017 Седем язовира в Бургаско са със скъсани стени . 0| 4011 |20.10.2017 Още опасни тунели плачат за ремонт . 1| 3918 |05.10.2017 ВАП разследва случая с консумираните от ученици опасни храни и напитки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads