Реклама / Ads
9| 13837 |10.10.2007 МИСТЕРИИ

„Баба вари кокали, дядо ги пече”

.
,,Ще махна твоята черна магия, за да я пренеса на твоя неприятел и ще ти кажа какво да купиш. Сетне ще го опаковаме в колет и ще го пратим на врага ти. Твоята магия отива при него. Ще струва 220 лв.” – така пророчицата Вана Василева помага на хората.
 

Проверка на Frognews.bg установи, че т.нар. врачки, ясновидки и магьосници, решили да си изкарват „честно и почтено” прехраната, се занимават не само с разваляне, а и с правене на черни магии. Наше подставено лице се обади с фалшива самоличност и се примоли на гледачката да направи черна магия на уж много лош човек с краен резултат болест или смърт. Тутакси шарлатанката в своята стилистика започна да облъчва „отчаяния” си пациент с разкази за разклатената му психика и страховита депресия, която го къртела вече цели 5 години. За 220-те лева тя се кълнеше в сполучлива вреда над посочено от пациента лице с помощта на мистични външни сили. Към процедурата вървят естествено и прокълнати от ясновидката предмети, които се адресират с колет до лицето, над което ще затегне тежката прокоба. Оказа се, че са необходими само трите имена и датата на раждане на клиента, както и имената на получателя на пратката. В разговора с подставеното лице, маг Вана установи над него ред лоши сили, тегнещи над аурата му. Тя обеща, че след нейната намеса те не само щели изчезнат, но и се закле в последващи сполука и късмет, заради „предпазния щит”, който правела срещу тъмните сили.

witch2.jpgДруга нейна колежка – египетският маг Семира – пък подробно ни разясни тайните на ясновидството и магьосничеството. „Хора като мене, които имат връзка с „горе”, някой го наричат космос, аз си го наричам висши сили, винаги могат да ви отговорят на тези въпроси. Ако имате магия, т.е петна върху аурата ви, аз ще ги видя, ще ви кажа и ще определя каква е магията. Ако имате нужда да я разваляте, ще ви кажа и какви продукти да ми носите”, казва гуруто. Майсторката на магьоснически процедури разясни още, че всеки човек си вървял с аурата, която се виждала само на живо, но не по-далече от 40-60 см. Препратената от друго лице магия била видима като черно петно в аурата на омагьосания. Съществувала и класификация на магиите – силни и слаби; за здраве, за любов, за пари или за смърт. Маг Семира прокара съществена разлика между магьосниците и контактьорите, които викали духовете на починали и познавали тяхната съдба. „Духовете на умрелите са вампирясали души, които са останали тук на земята. Колегите контактьори ги извикват и си говорят с тях, но това не значи, че правят магии с душите на умрелите”, разяснява магьосницата. Ясновидството и връзката с енерго-информационното поле пък била съвсем друго нещо. В него се навлизало, за да се направи или разбие енерго-информационната структура т.е магия. „Ако някой магьосник ви е създал и препратил такава структура и тя ви поразява, това влияе на вашето биополе и тормози душата ви. За да се развали тази магия, се разбива въпросната структура. А ако нямате, но искате да ви се случи някакво желано събитие, аз трябва да я създам, оформя, моделирам, да й вдъхна живот, за да може тази структура да ви предизвика желаното събитие”, разяснява направо академично майсторката на мистиката. На въпрос как да се предпазим от недоброжелатели, тя беше категорична в това, че няма такъв метод. Ако един много добър маг-професионалист се е захванел с вас, дори и аурата ви да е много засилена, той можел безпроблемно да нахлуе в нея и да я атакува. И все пак добавя тя: „можете да подсилвате аурата си или да правите защитните средства на маговете”.

За консултация при маг Семира първоначалният прием е 10 лева. След като на живо определи състоянието ви, ще стане ясно какви пари ще са ви нужни за процедурите. Тарифата за преглед при нейната колежка маг Селена е 5 пъти повече, а за останалите манипулации цена не беше съобщена, защото зависело от състоянието и болежките, които ще се лекуват. Срещу уплахи „красическото” леене на куршум при магьосницата Юлка става срещу 150 лева – 3 сеанса по 50 лева, тъй като от един просто няма да се излекувате. Решите ли да разберете съдбата си и да ясновидствате с карти Таро, нашенските оракули ще погледнат в бъдещето ви с удоволствие срещу 20 лева.

2806-witch-2.jpg

  Дали помага или не, всеки сам преценява. Едно обаче е ясно – причината това съсловие да съществува, са всички обезверени хора, чиито последни надежди са убити от съвременната медицина, а може би и от здравната реформа. Друг е въпросът колко от тези така наречени „лечители” са истински и не шарлатанстват. От дълбока древност се знае за тайнствени сили, които помагали на различни племена и народи под най-различни форми – било то богове, духове или други същества. Хората отправяли молитви към тях и извършвани ритуали с надеждата за щастлив живот. Едва ли обаче днешните видни екстрасенси, които злоупотребяват с тези мистични тайнства, са наясно какво всъщност вършат. Те навлизат в личното пространство на хората и чрез манипулации насаждат ред психически отклонения и болести на „пациентите”, които дори не познават. Твърдят с абсолютна убеденост, че знаят как да се намесят и как да помагат, естествено срещу солено заплащане... Струва ми се, че истинският народен лечител, знаещ природните и божествени закони, едва ли би помислил за пари, най-малкото защото е наясно, че лекува не той, а някой по-висш от него, създател на света...

logo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Автори:

Йорданка Димова и

Васил Василев 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7401 |08.10.2007 Бойко Борисов и двойните стандарти . 3| 5949 |05.10.2007 Кметска утопия 2007 . 17| 8928 |27.09.2007 Как една кметица закопа града на Кракра . 22| 9085 |19.09.2007 Отварянето на досиетата- разделно събиране на полуистини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads