Реклама / Ads
2| 5768 |07.03.2008 МИСТЕРИИ

Частните монополисти се оказаха по-безочливи и от държавните

.
Нелепи вътрешни правила в столичната компания "Софийска вода" се оказват сериозна пречка пред потребителите. Освен това тези условия са причина за загуба на средства от страна на клиентите.

Оказва се, че в случай на грешка от страна на компанията при отчитане на данните и начисляване на по-голямо от действително изразходваното количество вода, клиентът остава с вързани ръце докато не заплати на компанията да му се провери отново водомера. За да се поправи тази грешка пострадалият трябва да подаде молба в Софийска вода, за да му се направи извънреден отчет. Тази молба обаче се заплаща, като цената и е 9 лева. Междувременно начислените в повече кубици вода трябва да се заплатят, в противен случай започва да тече лихва върху тази сума. Ако пък откажете да заплатите сумата, отново се връщате в порочния кръг и продължават да ви прехвърлят от човек на човек докато лихвата продължава да се натрупва.

Излиза, че в старанието си да се предпази от недобросъвестни клиенти, установявайки на дълго и на широко причините за надписването на сметка, компанията подлага клиента си на досадни и излишни процедури, вместо да потърси проблема в своите редици.

И въпреки, че компанията цели да подобри качеството на услугите си с различни новости като записване на телефонните разговори и др., процедурите все пак си остават тромави и клиента бива прехвърлян от специалист на специалист.

img_9560.jpg
 снимка Вяра Йовева

Но най-неприятното и фрапиращо в тези ситуации е фактът, че пострадалият трябва да заплати за поправянето на грешка, която някой служител на компанията е допуснал, която компания за съжаление е монополист. Явно в този факт се крие причината за нези парадоксални случаи, в които не стига че са нарушени правата на даден клиент, ами и той трябва да „досажда” на Софийска вода, за да се стигне да разрешаване на проблема. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8173 |29.02.2008 Радикалният ислям ли пали войната за забрадките у нас или да? . 3| 7657 |27.02.2008 По стъпките на Годзила от Велинград до Доспат . 9| 15420 |25.02.2008 „Нашата медицина отписва хората с лека ръка” . 0| 7415 |24.02.2008 Френска връзка в произхода на Кадафи?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads