Реклама / Ads
4| 5574 |28.12.2015 МИСТЕРИИ

Чудовищно: Жена продаде апартамента си, заради Топлофикация

.
Горка Алексова Източник: БТВ
78-годишната Горка Алексова от столичния квартал "Люлин" била принудена да продаде апартамента си, за да изплати задълженията си към "Топлофикация", информира БТВ.
На мен тук животът ми отиде. 35 години съм живяла тук и заради „Топлофикация" напуснах, каза Алексова. Без да е ползвала парно и топла вода, без дори да има радиатори още от миналия век, днес 78-годишната Горка е осъдена и принудена да плати на Топлофикация 6000 лева.

След въвеждане на топлинното счетоводство "Топлофикация" започва да начислява по 70 до 100 лева на месец на пенсионерката, която няма радиатори и не ползва топла вода от ТЕЦ-а.

 

Докато събира документи и се бори, за да докаже, че не дължи парите, които й начисляват, Горка е осъдена за неплатена такса "сградна инсталация" и за юридически разходи на монополиста, за периода от 2003 до 2012 година.

„За 3800 лева, с лихвите станаха 4800 лева. И аз чакам да има решение, обжалвах до градския съд. Вместо да получа решение на съда, аз получих запор на пенсията - нямам друг доход”, разказва жената.

 

След като съдия изпълнителят праща писма на всички банки в България за сметка на баба Горка, той установява, че тя няма никакви пари в никакви банки. Заради тази информация обаче 78-годишната жена принудително е задължена все повече и повече. А съдия-изпълнителят и юристите на „Топлофикация" добавят над 2000 лева в своя актив за сметка на Горка.

 

Горка е 78-годиша сама жена, болна, инвалид втора група, с една пенсия и дълг, който се трупа ден след ден. „Започнах да внасям по 50 лева, по 40, а напоследък по 20 . Предстоят ми няколко операции, не мога да събирам пари. Бях взела в заеми, не мога, трупа се, продължават и лихви”, допълва Горка.

 

Подобно на хиляди други българи, тя е осъдена, без да бъде информирана и без да получи право да се защити в съда. „Това е абсолютно посегателство върху живота на хората. Да не можеш да излезеш да си защитиш. Кажете кой да ни защити? Плащам за това, че съм дишала въздуха. Не тъжно, ами жалко за държавата. Жалко, много жалко”, заключава Горка Алексова.

 

Топлофикация София е спазила абсолютно всичко законови разпоредби в България по отношение на доставките на топлинна енергия. Това, че г-жа Алексова е свалила радиаторите, не я е освободило от плащането на сума за сградна инсталация, коментира казуса Елизабет Павлова пиар на столичната „Топлофикация”. „Това е частен случай, не мога да се съглася, че хиляди са осъдени, малтретирани едва ли не от Топлофикация”, подчерта тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4468 |30.11.2015 Жена се самозапали до язовир "Пасарел" . 45| 11490 |01.03.2015 Жената на Луканов: Добрев отнесе тайната за убийството . 2| 5536 |06.01.2015 Жена падна от мост и оцеля по чудо . 0| 6401 |30.10.2014 Хит в интернет: Из Ню Йорк в кожата на жена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads