Реклама / Ads
8| 9083 |17.05.2017 МИСТЕРИИ

„Доган сарай” взе и плажа „Росенец-Север”

.
Хермес Солар“, която се свързва с името на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, взе за стопанисване плаж в близост до грандиозната резиденция край Бургас, наричана ”Доган сарай”, съобщава Офнюз.
 
Тръжната процедура за наем на ивицата „Росенец – Север“ бе обявена от служебното министерство на туризма на 22 март. Тя се печели от бургаската фирма „Томи – Ар“, заповедта за това е обявена на 2 май. Два дни по-късно „Томи – Ар“ са уведомили министерството, че се отказват от сключване на договора.

 

Така от ведомството издават заповед днес, че ивицата ще бъде отдадена на втория класиран участник – фирмата „Хермес Солар“ ООД. Годишната наемна цена за плажа е 48 000 лв. с ДДС, а чадърите и шезлонгите на нея не трябва да са по-скъпи от 10 лв.

Дружеството се представлява от Снежана Карова, съдружник е него е Георгий Серопян, а фирмата е регистрирана в София. В редица публикации и разследвания фирмата се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

 

Плажът „Росенец – Север“ бе един от посещаваните в Бургас до този момент. В непосредствена близост до него е и луксозното имение, наричано „Доган сарай“, построено отново от „Хермес Солар“.

 

През миналата година избухнаха два скандала, свързани със „сараите“. Бургазлии, опитали се да плажуват в близост до резиденцията, бяха изгонени от хора, представили се „от службите“.

След това държавата, в лицето на областния управител, продаде два декара земя, ползвана за яхтено пристанище, отново на „Хермес Солар“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3789 |11.10.2016 60 плажа отдават на концесия . 0| 4251 |23.08.2016 Тяло на удавник изплува на плажа край Лозенец . 0| 4292 |22.08.2016 Откритие: В Слънчев бряг не спазвали свободния достъп до плажа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads