Реклама / Ads
0| 6910 |22.10.2012 МИСТЕРИИ

Иде ли Апокалипсис

.
Някои смятат, че Апокалипсис ще настъпи на 21 декември 2012 г. в съответствие с тълкуване на календара на маите. Други са на мнение, че това ще се случи след 72 милиарда години.
 

Следователно, кога ще настъпи пророкуваният за 183-и път след падането на Римската империя край на света? - пита се агенция Франс прес.

За около 1600 години краят на света е пророкуван повече от веднъж на всеки десет години, пише БТА.

Цяла индустрия съществува във връзка със заплахата от катаклизъм, който след два месеца може да унищожи света, за да задоволи търсенето на "подготвените".

От научна гледна точка, нищо не подкрепя пророчествата на американеца Хосе Аргуелес, че през 2012 г. "галактични маи" ще дойдат от звездите, за да спасят 144 000 земляни, "еволюирали" на борда на техни кораби.

Нищо не подкрепя и тревожните идеи на гватемалеца Карлос Бариос, които се основават на календара на негови прадеди маи и сочат, че 21 декември т.г. е последният ден от живота на човечеството.

В САЩ, Русия, Испания, Франция и къде ли не има секти, които се готвят за най-лошото - наемат се бункери, в интернет се продават комплекти принадлежности за оцеляване и лиофилизирани храни.

Има хора, които изучават наръчници за оцеляване. В тях се казва как да хванеш жива кокошка, да оскубеш перушината й, да извадиш вътрешностите й и да запалиш огън, за да я опечеш, в случай, че си сам в природата.

В Калифорния компанията Vivos се е ангажирала да построи 20 бункера, които ще могат да приютят 200 души. Всеки бункер ще е снабден с храна за една година.

Мястото в бункера се продава срещу 50 000 долара, е написал Жорж Фенек в книгата си "Апокалипсис - реална заплаха?". Той е бивш ръководител на френската правителствена служба Miviludes за бдителност и борба със сектите.

В Испания е предвидено построяване на два бункера, а в италианската секта "Ние не сме сами" Джорджо Бонджовани пророкува идване на Антихрист и извънземни.

"Експлоатацията на страха е сред най-ефикасните методи, използвани от гурута за привличане на последователи, заяви новият ръководител на Miviludes Серж Блиско. Вземат ни за паникьори, но в света станаха толкова много самоубийства вследствие на апокалиптични пророчества.

Според белгийската психоложка Сандрин Матен, пророчествата за апокалипсис през 2012 г. са придобили такива мащаби в САЩ, че НАСА е създала сайт, на който се отнася критично към подобни слухове и опасения на потребители на интернет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7362 |20.10.2012 Как да общуваме в Мрежата без да ни следят . 3| 10361 |17.10.2012 Иван Трифонов: Баумгартнер ми открадна идеята! . 1| 9360 |14.10.2012 Засекли Белнейски с майка им ден след изчезването . 0| 6801 |04.10.2012 Зрелище: Жив сред 1 млн. волта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads