Реклама / Ads
9| 11021 |27.09.2017 МИСТЕРИИ

Кой държи чадъра над Калин Митрев?

.
Две седмици се очаква властта да изпълни обещанието си и да разследва българската следа в Азербайджанското пералния на пари – източване на пари от бюджета на Азербайджан чрез кухи фирми за ПР дейности на диктаторския режим.
 

Калин Митрев, съпруг на генералния директор на ЮНЕСКО – Ирина Бокова, е получил 8 превода за хидрогеоложки консултации по тази схема. Има ли протекции над Митрев, коментираха в студиото на „Честно казано“ Красимир Райдовски – бивш офицер от разузнаването, шеф на пресцентъра на Жан Виденов и Чавдар Петров – бивш заместник-директор на Националната следствена служба.

 

„Това с Азербайджан не е ново. Отдавна съществуват подобни кръгообороти на средства в бившите съветски страни“, каза Райдовски.

В предаването стана дума и за друга мащабна кражба на пари с участието на Калин Митрев. През 1995 година Националната следствена служба получава молба за справка от гл. редактор на в-к „Труд“ Тошо Тошев – той пита за участието на Калин Митррев в немска финансова пирамида МЦС.

 

„Подписът е мой. Спомням си, че дойде едно запитване от парламента за участието на Калин Митрев в немската финансова пирамида МЦС, която имаше и клон в България. Ние запитахме окръжния съд в Кърджали, от там получихме отговор, че Калин Митрев не е вече във фирмата и разследването приключи. Участието на едно лице в дадена фирма, не означава, че е престъпник“, посочи Петров.

 

В предаването се включи на живо от Париж Атанас Чобанов от сайта „Бивол“, който е направил разследване по скандала. „Фирмата, която уж е платила хонорара на г-н Митрев се управлява от човек, който няма идея от инвестиции и бизнес. Той носи анцунг, говори на диалект и няма идея за г-н Митрев“, обясни Чобанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3925 |27.09.2017 Държим над 70 млрд. лв. в банки . 4| 5561 |24.09.2017 Бабикян: Борисов се държи понякога цинично, понякога напевно . 1| 5065 |20.09.2017 На изпроводяк: Соня Найденова и Калин Калпакчиев отказаха „мними и недопустими“ бонуси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads