Реклама / Ads
498| 36448 |21.04.2008 МИСТЕРИИ

Легална секта издухва мозъци с Библия в ръка срещу „скромно” заплащане

.
Протестантската църква „Ново поколение” по демоничен начин гони всевъзможни болести и човешки несгоди от своите посетители. Срещу това ги обира с Библията в ръка.
 

Неделя е, две седмици преди православния Великден. Отивам на уговорена среща пред софийската централна жп гара. Там ме чака приятел заедно с едно момиче. Той за пръв път ще ни води в църквата, която посещава от година – „Ново поколение”. Влизаме в сградата на читалище, в което се намира киносалон. В него е пълно с хора на всякаква възраст, 40% са под 22-годишни младежи. Вместо олтар, както е нормално в християнските църкви, има сцена без окачени икони. Тяхното място е заето от 3 електрическа китари, барабани и синтезатор. Всичките – от скъпи марки. Според запознати, подобно оборудване, заедно с пулта, микрофоните и тонколоните струва не по-малко от 30 хил. лв. Започват ритмични и енергични рок парчета. Песните се редят нон-стоп в рамките на 30 минути. На 2 видеоплатна пък се прожектират текстовете им, в които всяка 2-ра дума е „Бог”, „Господ” или „Алилуя”.

След музикалния маратон се появява и Той, „Негово превъзходителство” пастор Пламен Цонев; в залата – пълна тишина. Божият пратеник започва службата си с това, че секретарката му е болна от пневмония. В хор – „Алилуя!”. „Хайде да се помолим на нашия Господ, защото лекарите не могат да й помогнат(?!)”, категоричен е Цолов. Пасторът изпада в демоничен транс: ‘О, Боже, махни болестите на нашата приятелка! Махайте се болести от кръвта й! Вън, вън, вън!”, е изречено с крешчендо, стигащо до форте фортисимо (най-силният начин за динамика в музиката). Всички стават и разперват ръце. До един произнасят срички с неадекватно значение. В последствие разбирам, че по този начин си общували „духовно”. След 2 мин. молитва, евангелистите са по местата си. „Алилуя!” Гуруто пита: „който идва за пръв път, да си вдигне ръката”. Вдигнах я! Реакцията – всички на крака и ме аплодират, а съседите по столче ме поздравяват с „Бог да те благослови!”. Трябвало да отвърна със същото, но се дъня с едно кратко „мерси”. Следват беседи, т.е. монолози на пастора на тема „колко мразя фиктивните бракове”. След малко Цолов рязко сменя темата и зачита цитат от Библията, в който се говори за богатства и щедрости, сиреч, за да си богат, трябва да си щедър. Пламен Цолов обаче тактично разяснява на оркестъра, че с това няма предвид, че тя трябва да дарява на „Ново поколение”; той не бил съгласен с тезата, която подчертава случващото се, за което, от друга страна... ? Обърквам се в тази неясна фразеология: 6 прости и безсмислени изречения, обединени в едно. Църквата обаче отговаря адекватно и в хор – „Алилуя!”. След мнута обаче се подават кофи през всички редове в залата, хората пускат ли пускат по 2-3-5-10 лв., кой колкото има. Странното е, че няма никакъв повод, а срещу дарената сума – „грам документ”. И в православната църква не пишат фишове, че даряваме в касичката или по 1 лев върху иконата, но поне не  пускаме парите в кофа. (Кофа – 1.ламаринен съд за носене на вода с вместимост 10 л. 2.Глава, куфалница. Един има просен ум, други – празна кофа. Из Български тълковен речник”) Става ми ясно за какво иде реч – Дайте да дадем! Свърши се с този тур, познайте как? -  „Алилуя!” Седейки сред 400-те души, се сещам за една цинична, дори просташка рима от три думи със сказуемо „яж”, която пасторът си заслужава..

На сцената излизат мъж и жена, били мисионери на църква „Ново поколение” в Испания. Като чувам какво са правили, и на мен ми се приисква да работя подобна работа. Проповядвали по 2 пъти седмично на българи, уж правата вяра. Цолов: „О, братя, 6 месеца ние ги издържахме и плащахме всичките им разходи. Аз отидох в Испания и видях резултата – отличен! Затова предлагам още 6 месеца да им даваме пари!”. Всички в хор – „ДА, ДА, АЛИЛУЯ!” Пасторът раздава пари на всички. Шегувам се! Пак пускат дарителските кофи. Познатата схема 2-3-5-10 лв. отново заработва – Али...!Пастор Цолов видимо се поуморява. Говори 1 час, събра около 3 бона чисти пари от библейски цитати... Отдъхвам си, като казва, че спира да приказва. Като че ли сам се урочасвам с тази мисъл! На негово място идва още по-луд „свещеник”.

„Приятели трябва да търсим Бог! Мария Магдалена го е търсила и го е открила. Той я е повикал на гроба си. И тя, горката, какво си мислите, че е правила до онези камъни съвсем сама(?!)”. Едва ли е събирала дарения и е свирила на барабани! Продължава се с пълна сила: „Трябва да търсим Бог! Аз мислех днес да ви разкажа една история от моя личен живот, но не остана време.” Оркестрата: „Да, да, разкажи ни де, хайде!!!”. Гуруто: „Е, добре!(От мен да мине! Халал да ви е!) Баща ми почина преди десетина години и аз седях на фотьойла в хола си. На среща – майка ми. И виках Бог, къде си, Боже, покажи се, ела! И Господ почука на вратата ми!”. „Алилуя!” „Отворих му! Беше висок около 1.80 м, застанал към мен в анфас! Каза ми само едно: „Хайде!” Аз пък се сещам, че по Канал 1 имаше подобно предаване за масова приватизация и финанси с името „Хайде”. Може би пък „господът” на пастора е имал предвид „дай да приватизираме всичко на бедните миряни”. Алилуя!

 

Църквата „Ново поколение”, както си личи и от клипа по-долу, не е от най-нормалните. Парите, които прибира от неделни училища, младежка организация и 2 редовни седмични литургии, по всяка вероятност са много. Тя се посещава главно от млади хора, под 22-годишна възраст. Моят приятел, който ме заведе, разказа, че пастор Пламен Цолов е женен за американка и има двойно гражданство – българско и американско. Той постоянно пътувал из Европа и САЩ, само че как никой от тези сектанти не се сети да попита, от къде този ми отявлен шарлатанин има токова пари за екскурзии?! Най-невероятното в тази ситуация е, че сектата е лигитимирана през 2002 г. под законовата шапка на „Дирекцията по вероизповеданията”.

Представител от въпросната дирекция каза, че ходил веднъж и проверил, че „църквата е християнска.” При нея било нормално хората да изпадат в транс и да си мънкат под носа срички. „Това е евангелистка протестантска църква, в която няма нищо незаконно.”, добавя спеца. Дали, обаче въпросният господин, с когото се свързахме, би се съгласил да изпрати, да речем – син, дъщеря или племенник да посещава подобна законна гяволия? Сигурно – не, но тогава изниква съмнението как е узаконена, и дали някой компетентен орган я е лигитимирал по правилата на Християнството? Въпроси без отговор!

Ние се надяваме чрез този репортаж да покажем, че не бива да се подлъгваме от мазната усмивка и сладкия глас на разни богоизбрани и богопомазани (по-скоро мазни) същества, като пастор Пламен Цолов и неговата църква „Ново поколение”! Стойте колкото се може по-далеч от такива откровени секти, пък били те и легални. По-добре посещавайте българската православна църва, която също понякога звучи не съвсем понятно, но е традиционна, наша и не задължава да хвърляме пари за болни секретарки и измислени мисионери в Испания и т.н. Подобни богохулни тарикати са изучени в Америка, където е и центърът на подобни протестантски секти. Май има нещо, с което можем и да „задминем Хамериканците”, както изпя Тодор Колев. И то няма да е в икономиката, колкото и да му се иска на министър Петър Димитров. Правият начин е най-накрая да разкараме подобни американски секти с пастори, нови поколения и т.н. При това по законов път, защото, ако се активизират пострадалите, г-н Пламен Цолов може да е щастлив само за  едно – че не се е родил в периода на Инквизицията и на кладите, които чисто морално заслужава! Алилуя!Васил Илиев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7827 |09.04.2008 4ateneto v neta skri topkata na bratqta Kiril i Мetodii . 10| 10333 |02.04.2008 Къде започва държавата и къде свършват бандитите . 6| 7983 |28.03.2008 Подлезите в София са най-подходящите сцени за филми на ужасите . 18| 11982 |25.03.2008 Скандално проучване на "Ню Йорк Таймс" разкрива грозни български тайни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads