Реклама / Ads
2| 7464 |06.08.2017 МИСТЕРИИ

Мая Манолова: Отмяната на клас ”прослужено време” ще увеличи опашките на Терминал 2

.
Мая Манолова Източник: БГНЕС
Отмяната на клас ”прослужено време” ще бетонира заплатите и ще увеличи опашката на Терминал 2. Това мнение изрази омбудсманът Мая Манолова . Скандалът между синдикати и работодатели е пример за това как не трябва да се води диалог, смята Манолова.
 

Омбудсманът е категорично против отмяната на допълнителното възнаграждение за прослужено време, защото по думите й, хората са достатъчно бедни.

Относно двете предложения на Манолова - да се забрани прехвърляне на фирми, преди да са си изчистили задълженията към работниците и да стане по-работещ фондът, подкрепящ работници от фалирали предприятия, тя коментира, че депутатите са направили една парламентарна комисия, с която са "изяли" една цяла парламентарна сесия.

Никой няма право да отписва живот дори за минута, коментира  Мая Манолова пред Нова телевизия. Омбудсманът на България разказа защо подкрепя кампанията на водещата Нана Гладуиш в борбата срещу рака на гърдата. Тя припомни, че и тя има същото заболяване.

Манолова каза, че зад нея са били най-близките й хора. "Другото лекарство е да намериш предизвикателство, а не да се предаваш на болестта", заяви Манолова и посочи, че е била диагностицирана с болестта, когато е тръгнала да кандидатства за обществен защитник. "Когато чух диагнозата, това бе най-големия кошмар и бях гневна на себе си, защото не бях правила нищо", каза още Манолова.

Тя призова жените да се преглеждат, за да не разочароват близките до тях. "Хората са вдигнали ръце от политици", каза Манолова по повод спора около надбавката за прослужено време. Тя се обяви против премахването на това положение, ние сме най-бедната страна в Европейския съюз. "Много жени в шивашкия бранш, сферата на услугите не могат да си позволят преглед за рак на гърдата. Лошото е, че това хора, които работят, а техните семейства мизерстват", посочи още гостенката в студиото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5316 |04.08.2017 Мая Манолова: Ще настоявам да влезе в сила забраната на фирми на клошари . 1| 5602 |28.07.2017 Ивелина Василева: Не сме отнели правото да се обжалват екооценките . 1| 6944 |27.07.2017 Люба Кулезич vs адвоката на Михнева: За правото на въпроси и правото на отговор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads