Реклама / Ads
37| 13106 |08.03.2012 МИСТЕРИИ

За месец двама познати на Мирослава от Перник легнаха в гроба

.
Елеонора, сестрата на отвлеченото и убито момиче, съди журналисти за клевета. Според нея има много тайни и около смъртта на Антон от Варна, когото погълнаха гигантските вълни
 
- Елеонора, как ще коментираш поредната трагедия с младеж от Перник – Марио Данчев, който загина в нелепа свада в общежитието?

- Начинът на живот създава условия за подобни драми да се случват. Какво друго да кажа... Не съм учудена.

- Близнаците Марио и Мартин Данчеви са съученици на сестра ти Мирослава?

- От първи до осми клас и след това в гимназията са били в едно училище, но те са с една година по-големи. Мирослава трябваше тази пролет да е абитуриентка. Роклята не можа да си облече... но знаеше с кое момче, неин приятел ще е на бала.

- Защо сега съучениците на близнаците наскачаха и се събират да говорят пред камерите, да обясняват колко добри и готини са били, а същите младежи ги нямаше, когато изчезна сестра ти през ноември 2011 г.?

- Така е, защото никой не вярва, че на него може да му се случи. Стана със сестра ми, сега и с този Марио, и те вече са изплашени. Преди не вярвха, че това ги засяга.

- За толкова кратко време двама младежи от града платиха с живота си, това някаква прокоба ли е?

- Сестра ми ще прибере още хора. Това не е мистика. Ванга била казала още преди години, че 2012-а ще е година на прочистването. Така ли е, или не е – не знам, но виждам какво става наоколо. Не е само Марио, има и други.

- Други?

- През февруари внезапно почина едно момче, на 30 години. Сестра ми го познаваше от агитката на „Миньор” – Перник, имат общи снимки от стадиона. Отиде си без някой да каже от какво. До ден днешен не се знае какво е причинило смъртта му. Бил е здрав, силен...

- Защо точно в Перник се случват тези неща?

- Защо да е само в Перник. Случи се и във Варна с онова момче, Антон, което погълнаха вълните.

- Но това беше нещастен случай...

- Може, но може и да не е. Никой още не е казал какво точно се е случило. Аз лично се съмнявам, че е станало съвсем случайно.

- Кое ти дава основание да мислиш така?

- Обади ми се неговата майка.

- На загиналото момче?

- Точно така. Обади ми се и сподели доста странни неща. Например, че когато извадили тялото от водата, медиците констатирали, че е престояло в морето 4 дни. Е да, но майката го била обявила за издирване отпреди десет дни. Така че се губят цели шест дни. Какво е станало през това време, още не се знае.

- Може да е бил някъде, а майка му да не е знаела?

- Доколкото разбрах, майка му е работела в чужбина. Когато се прибрала, разбрала, че синът й живее с приятелката си Елена в семейното жилище. Жената нищо не казала, приела го за нормално. Когато обаче синът й изчезнал, бъдещата снаха не се обадила на нея, а на една от лелите му и казала по телефона „Убиха го, убиха го!”. След това в МВР разказала три различни версии за последните часове, прекарани заедно. Така че, нещо се губи.

- Говориш като човек, запознат с начина на разследване, като полицай...

- Може и това да стане някой ден, но си е мой личен въпрос и не желая да го коментирам.

- Защо все пак те потърси майката на Антон?

- Не вярвала вече, че някой ще иска да й помогне. Просто се обади, защото чела и слушала за драмата с Мирослава. Потърси ме да сподели болката си. Каза ми още, че същата тази приятелка на сина й дошла да си вземе багажа от жилището, придружена от бившето си гадже. Странно, нали? На всичкото отгоре предупредила майката да внимава какво говори.

- С какво се занимаваш в момента?

- Със завеждане на дела срещу журналисти.

- Срещу журналисти? Нали някои помогнаха немалко на теб и семейството ти?

- Така е и съм им благодарна. Подадоха ми ръка в тежък момент. Но имаше и такива, които написаха ужасни неща и лъжи. На тях не искам да простя. В „България днес” писаха, че майка ми е алкохоличка, че баща ми е клошар. Във „Всеки ден” пък публикуваха, че съм замесена в отвличането на Мирослава, както и че имам три брака. Не може така. За каквито и сензации и тиражи да става въпрос, трябва журналистът да се придържа към истината, а и да притежава някакъв морал.
Не смесвам едните журналисти с другите – разликата е голяма.

интервю на Огнян Борисов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 11370 |17.02.2012 Нептун вещае наводнения и катаклизми . 13| 9240 |05.02.2012 О, чудо: Образ на светец се появи върху дърво . 7| 9637 |10.01.2012 Мистиката на числото "12" . 15| 11018 |03.01.2012 Нумероложка "видя" брак за Борисов и второ бебе за Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads