Реклама / Ads
8| 7877 |28.11.2013 МИСТЕРИИ

Мистерията продължава: Вечерял с дядо Кирил бяга в чужбина от страх

.
На вечерята, на която присъствали Константин Тренчев, Христо Латинов и покойният варненски митрополит Кирил, имало още един човек, но той остава в "нелегалност", защото се страхувал за живота си. В момента въпросният човек се намирал в чужбина, където избягал от страх, съобщи по БТВ богословът Христо Латинов.
 

Вечерята продължила към 4 часа, като основната й цел била да се обсъди с д-р Тренчев въпросът с църковния синдикат и осигуровките на свещенослужителите. Покрай този разговор се отворила приказка и за пловдивския митрополит Николай. Тогава дядо Кирил разказал за заплахите, идващи от негова страна, които били от сорта на: "Ще те отстраня от пътя си", разказа Латинов. Самият Кирил разказал за това с усмивка и даже добавил по адрес на Николай, че той е още млад, необръгнал и темпераментен. Аз колко пъти съм казвал на някой: "Ще ти счупя главата", пък не съм му я чупил. Варненският митрополит не е приемал думите на Николай сериозно, смята Латинов. 

Той обаче потвърди думите на Константин Тренчев, че хора от тайните служби са съобщили на Кирил оперативна информация, затова, че срещу него се готви покушение. Ставало дума за отравяне и за физическо отстраняване. 

И Латинов чул предупреждението на Кирил  към митрополит Галактион, че го тровят. Кирил не е човек, който би казал леки думи, той казва тежки думи, не е страхлив, коментира Латинов с аргумент, че добре познавал покойния митрополит. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9902 |26.10.2013 Росен Петров разкри мистерията за носа си: От удар е! . 11| 14508 |25.10.2012 Агенти на ДАНС са замесени в мистерията с френските парашутисти . 28| 18300 |19.10.2008 Мистерията Ахмед Емин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads