Реклама / Ads
0| 5343 |25.06.2015 МИСТЕРИИ

Мошеници създават нова Джуна; търсят сперма

.
Джуна
Мошеници се опитват да се сдобият с биологичен материал на загиналия син на Джуна, която почина на 8 юни т.г., съобщава в. „Комсомолска правда”. Според изданието недоброжелателите искали да възпроизведат по метода ин витро неин внук, който да претендира за многомилионното й наследство. Според други данни по този начин феновете й желаели да създадат нова Джуна, която да продължи делото на баба си.
 

Директорът на клиниката по изкуствено оплодотворяване „Алтравита” доц. Сергей Яковенко разказал, че приживе Джуна планирала да клонира своя син Вахо, който загина през 2001 г. на 26-годишна възраст. Тя много тежко приела кончината на единствения си наследник и затова помолила лекарите да вземат от него сперма след смъртта му.

 

Няколко години Джуна пазела замразения биологичен материал в неизвестна лаборатория, като след това го преместила в клиниката „Алтравита”. Доц. Яковенко обаче разубедил лечителката да клонира Вахо, след което тя решила да получи ембрион от оплодотворена със спермата му донорска яйцеклетка. Тя дори имала намерение сама да износи внука си.

 

Възрастта й здравословното й състояние обаче попречели на Джуна да се подложи на процедурата и тя започнала да търси сурогатна майка. Четири месеца преди смъртта на лечителката била намерена донорска яйцеклетка и жена, готова да износи детето.

Размразявайки спермата на Вахо, лекарите установили, че 10% от сперматозоидите са пригодни за оплодотворяване. Джуна обаче така и не успяла преди кончината си да подпише всички необходими документи за процедурата.

 

По думите на доцента след смъртта на Джуна започнали да го търсят съмнителни личности, представящи се за нейни далечни роднини. Те настоявали клиниката да им продаде биологичния материал на Вахо. Яковенко обаче очаква официално да се разреши въпросът с наследниците на Джуна, за да им предаде спермата. Ако обаче никой не поиска материала, на лекарите ще се наложи да го изхвърлят, тъй като съхранението му струва скъпо. На първо време клиниката ще пази спермата за своя сметка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7690 |02.06.2015 Беден мъж - жив Казанова, жив дявол . 37| 14510 |20.05.2015 В Русия създават самолетоносач за 5000 души . 15| 8168 |24.04.2015 България - силиконовата долина на Европа, но без корупцията? . 24| 11216 |26.11.2014 Нострадамус: Нова религия от Русия ще обедини човечеството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads