Реклама / Ads
1| 6950 |17.03.2014 МИСТЕРИИ

Пилотът капитан Ахмед Шах отвлякал самолета?

.
Появи се снимка на единия от пилотите на изчезналия Боинг на авиокомпанията Malaysia Airlines. На фотоса той носи тениска с надписа „Демокрацията е мъртва“. Според една от версиите, именно той е отвлякъл самолета в рамките на антиправителствен протест.
 

Капитан Захари Ахмед Шах, баща на три деца, е бил „фанатичен“ поддръжник на лидера на опозицията в страната, осъден на лишаване на свобода за хомосексуализъм само часове преди изчезването на машината. Също е станало известно, че съпругата на пилота и трите деца се изнесли от семейното жилище ден преди самолетът да се скрие от радарите.

Информацията бе разпространена на фона на версията на ФБР, че изчезването на Боинга може да е следствие от „акт на пиратство“ и е възможно стотиците пътници все още да са живи и държани в плен в неизвестно място.

Официални лица също разкриха, че е възможно самолетът да се е приземил и да е предал сателитен сигнал от земята. В случай че самолетът е все още цял и е имал достатъчно резерв от електричество, той би могъл да изпрати сигнал-„пинг“ до радара.

Капитан Шах е бил „обсебен“ поддръжник на Ибрахим. Часове преди излитането на Боинга от Куала Лумпур, 53-годишният Шах е присъствал на противоречивия процес срещу Ибрахим, който в края на заседанието на съда е бил осъден на пет години затвор.

Правозащитници заявиха, че политикът, ключов противник на управляващата партия в Малайзия, е жертва на дълготрайна кампания за очерняне, а обвиненията срещу него са изфабрикувани. От полицията потвърдиха, че Шах е бил виден активист на опозицията. От там също изразиха страхове, че решението на съда може да го е разстроило дълбоко.

Потвърждавайки увеличаващите се страхове, премиерът на Малайзия Наджиб Разак обяви вчера, че Боингът умишлено е бил отклонен от курса си, преди системата за комуникации да бъде изключена. По неговите думи, самолетът след това се е движил по западната граница на Малайзия, като е могъл да лети още около 7 часа с горивото, с което е разполагал.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9109 |13.03.2014 Засякоха сигнали от изчезналия самолет . 13| 8947 |11.03.2014 Мистериозна сила е свалила самолета без следи . 11| 13226 |11.03.2014 Астролог: Третата световна война започва през 2014 г. . 0| 5928 |10.03.2014 „Мъртвият” Янукович проговаря във вторник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads