Реклама / Ads
4| 7033 |14.09.2015 МИСТЕРИИ

Само във Фрог: Длъжници връщат борчове, като прекарват бежанци

.
Два полицейски канала за бежанци действат на южната ни граница
Маститите лихвари измислиха нова схема как да си прибират борчовете от нередовните длъжници. Те ги принуждават да прекарват бежанци през страната на своя отговорност. Това разкриха пред Фрог нюз източници от полицията.
 
За престъпната операция има и твърда тарифа. Кредиторите опрощават светкавично 2000 лв., ако длъжника направи 4 курса от една точка до друга с кола, пълна с имигранти. Неплатежоспособните, болшинството от които роми, веднага приемат офертата.

Основният канал, който действа на границата край Елхово е т. нар. ВИП канал. Той се обезпечава от играчи, които до скоро са се занимавали с трафик на цигари. Бандитите се подпомагат активно от бивши и настоящи гранични полицаи, твърдят разследващите. Преди около 4 месеца дирекция „Вътрешна сигурност” установи, че граничарят Георги Иванов вози с личната си кола бежанци през ГКПП Лесово, като оставя бягащите хора на 20-30 км. след браздата, след което ги поверява на друг шофьор. Любопитното е, че той не е обвинен за длъжностно престъпление, а само за каналджийство.

В ДАНС са постъпили стотици сигнали от имигранти, за това, че в момента, в който ченгетата ги сгащят на границата, веднага ги обират, като им взимат джобните пари и мобилните телефони. Нещастията им не свършват до тук. Има данни, че щом „кацнат” в някой от приемните центрове, там ги „одрусват” по 1000 лв, за да им дадат по най-бързия начин разрешение да пребивават на външен адрес. Тарифата е твърда и изнудвачите не свалят и лев от цената. Прави впечатление, че въпросните центрове се ръководят от бивши гранични полицаи, които са наясно със схемите на доскорошните си колеги.

Другият канал, който активно работи на място е т. нар. ромски канал. В него играчите са предимно куфарни търговци, съдени преди години за спекула, крадци и сводници. Те действат там, където се събира гръцката и турската граница. Те взимат бежанците от Гърция и по черни пътища ги прекарват у нас. След това, без да ги прекачват в други превозни средства, отпрашват директно към Видин и Сърбия. За да се запази максимална конспиративност, в играта участват само роми, които не само се познават добре, но и са роднини. В момента дори нашите цигани се опитват да изместят колегите си в Сърбия и това създава известно напрежение между тях. Рискът при тази схема е много голям, но печалбата е многократно по-голяма.

Третият канал, за който МВР отлично знае е т. нар. канал на бившите ченгета. Движи се от египтянин, който отговаря за превеждането на хората от азиатската част на Турция до Одрин. Оттам групите тръгват пеш. Водят ги стари каналджии, които са наясно с всички тайни пътеки. Бедстващите се прекарват през с. Маточина и с. Студена, свиленградско. В този канал се включват по-бедните хора, които нямат достатъчно средства. За това им се налага да вървят по 2-3 дни пеш. Ако каналджията усети, че има проблем, зарязва хората, като преди това им е прибира парите. Ако преодолеят всички препятствия, бежанците се товарят на коли с шофьори-мулета, които се ескортират от въпросните бивши полицаи. Трафикантите от турска страна обичайно са бивши наборни войници, които са служили на границата.

Къде се правят фалшивите паспорти у нас, как се изработват и колко плащат за услугата бежанците, четете утре във Фрог.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7880 |06.09.2015 Ченгета пред Фрог: Шефът на полицията нарушава разпоредби и заповеди . 6| 5890 |31.08.2015 П. Иванов за Фрог: Сянката на Красьо Черничкия изплува в изследване на ВСС . 20| 20479 |27.07.2015 Само във Фрог: Пътят на фалита на един млад българин и едно ВЕИ . 0| 6502 |22.07.2015 Босия пред Фрог: Правителството едва ли ще оцелее до края на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads