Реклама / Ads
0| 5091 |25.10.2016 МИСТЕРИИ

Само във Фрог: ”Убийците” на Алексей Петров-като „убийците” на Луканов

.
Колата на Алексей Петров след нападението с гранатомети.
Помните ли Алексей Кичатов и Александър Русов ? Вероятно не. Тези двама украинци, заедно с Георги Георгиев, Юри Ленев и Ангел Василев бяха обявени и обвинени, като убийците на бившия български премиер Андрей Луканов на 2 октомври 1996 г. Русов и Кичатов бяха оправдани напълно от Върховния касационен съд, напуснаха България и написаха книги за премеждията си у нас.
 
Днес стана ясно, че други четирима украинци, шумно обявени от прокуратурата като „убийци” на Алексей Петров, май ще се окажат невинни.

Софийски градски съд е  прекратил и върнал на прокуратурата делото срещу украинеца Роман Логвиненко, който е обвинен, че е организирал атентата с гранатомети срещу бившата барета и бивш съветник в ДАНС на 29 октомври м.г.

По случая с „разкритите” килъри на Петров прокуратурата даде шумна пресконференция, но се оказа, че факти няма, има само думи, според съда.

Да не говорим, че само Логвиненко бе заловен у нас, останалите изчезнаха и се издирват вече една година с червена бюлетина на Интерпол. Но от тях няма и следа.

Още при бляскавите изяви на прокуратурата не стана ясно какъв е бил мотивът за покушението срещу Алексей Петров. И се оказа, че той не е ясен и до днес. Поне на прокуратурата.

 

И най-вероятно „убийците” на Петров ще се окажат като „убийците” на Луканов. И тогава се вдигаше много пропаганден шум около разкриването на атентата срещу Андрей Луканов, но накрая в съда истината се оказа друга.

Приказките по пресконференции са едно, но събирането на доказателства за съд съвсем различно.

 

Важен е пиарът, а фактите кучета ги яли. Можем спокойно да се хванем на бас, че Логвиненко ще излезе от ареста, рано или късно, ще му прекратят делото и ще осъди България в Страсбург. Може и книга да напише. А ние ще плащаме.

 

Стефан Ташев

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4121 |25.10.2016 Съдът: Няма доказателства срещу обвинения за атентата срещу Алексей Петров . 0| 4911 |02.09.2016 Дават на съд един украинец за атентата срещу Алексей Петров . 0| 4498 |10.08.2016 Борисов 2 върна в Тристранката близка до ГЕРБ и Алексей Петров организация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads