Реклама / Ads
2| 4940 |12.03.2016 МИСТЕРИИ

Севернокорейска подводница е изчезнала

.
Севернокорейска подводница е водена за изчезнала от началото на тази седмица, когато е била край източното крайбрежие на страната, предаде Франс прес, като се позова на представители на правителството на САЩ.
 

 

Американската телевизия Си Ен Ен цитира трима официални представители, пожелали да запазят анонимност. Те се позовават на сателитни снимки и на разузнавателни данни от американски самолети и кораби, че севернокорейските военноморски сили издирват изчезнала подводница. Смята се, че подводницата е потънала. Южнокорейското министерство на отбраната проучва тази информация, съобщи БТА.

Севернокорейските въоръжени сили разполагат с около 70 подводници, повечето от които са морално остарели и използват дизелово гориво, отбелязва АФП. Техните бойни възможности са ограничени, но те все пак са потенциална заплаха за южнокорейските военни кораби.

 

Северна Корея обяви, че нейните въоръжени сили са готови да предприемат изпреварваща атака и да "освободят" юга, предаде Асошиейтед прес, като цитира изявление на генералния щаб, разпространено от официалната информационна агенция КЦТА.

 

Това е поредният гневен изблик на КНДР срещу съвместните военни учения, провеждани от Южна Корея и Съединените щати. Изолираната комунистическа страна предупреди, че военните й части в района на границата имат готовност да ударят първи, ако видят признаци, че южнокорейските и американските войници, участващи в маневрите, се канят да нахлуят на нейна територия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5244 |08.09.2015 Търсят Даниела изчезнала по пътя от Солун за София . 0| 7744 |18.12.2014 Съд обяви за мъртва изчезналата дъщеря на Ал Бано и Ромина . 0| 6619 |23.06.2014 Разкриха древна загадка за изчезнала армия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads