Реклама / Ads
11| 18578 |18.03.2023 МИСТЕРИИ

Столична община обяви кривите релси на трамвай №5 за планови

.
Криви релси Източник: Спаси София
Макар че публично от Столична община и от ГЕРБ яростно отричат, че релсите по току-що ремонтираното трамвайно трасе на бул. ”Цар Борис III” са криви, общината все пак призна, че в определени участъци изкривявания има. Това обаче било предварително планирано и било част от проекта за обновлението на релсовия път.
 

Признанието е направено от зам.-кмета по строителството инж. Ангел Джоргов в отговор на сигнал на гражданин за проблеми с движението на трамваите в участъка при болница "Пирогов". Софиянецът пише на общината, че релсите в зоната са криви и прилага снимки. "Peкoнcтpyкцията нa тpaмвaя в участъка между Руски паметник и "Пирогов" приключи. Въпреки това има осезаеми проблеми с релсовия път. Трамвайното трасе видимо е криво и при движение трамваите се клатят. Моля да се направи проверка на фирмата изпълнител на проекта и да се излезе със становище", настоява той.

 

При ремонта на трасето по бул. "Цар Борис III" е извършено намаляване на междуосието на линиите от 3,80 на 3,60 м с цел разширяване на спирковите перони, обяснява в отговор зам.-кметът. В района на "Пирогов" обаче се наложило релсите да бъдат положени, оформяйки крива. "Поради неотложна необходимост, пероните на спирка "Пирогов" са обновени и разширени в посока на пътните платна, тъй като тогава е било невъзможно разширение в посока на релсовия път. Съответно междуосието в зоната на перони "Пирогов" остава 3,80 м. При изпълнението на проекта новият релсов път е доближен до перон "Пирогов" посредством 4 криви с радиус 2000 м във въпросния участък. Това са големи радиуси, които не се отразяват на комфорта и безопасността на пътуване", твърди инж. Джоргов.

 

Сигналът до зам.-кмета е изпратен още през февруари, а темата за качеството на ремонта на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III" се разгоря през март. След ареста на собственика на фирмата-изпълнител "Хидрострой" Велико Желев общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев публикува снимки на разкривените релси. Те бяха от същия участък, за който сигнализира и жителят на София. От ГЕРБ обаче организираха остра кампания срещу "Спаси София", като обвиниха гражданската организация в разпространяване на фалшиви новини и на манипулирани снимки. Бивши депутати на ГЕРБ даже се снимаха на булеварда да докажат, че не виждат криви релси.

 

По същия начин се разви историята и с кривите жълти павета пред Народното събрание преди октомврийските избори. Тогава от Столична община и ГЕРБ отново се снимаха на мястото и обвиняваха критиците си, че са манипулирали снимките. След вота на 2 октомври ГЕРБ смениха тона, признаха за некачествените дейности и пуснаха в обращение тезата, че на фирмата-изпълнител "Трейс Груп" не бил платен нито лев и че Столична община ще задължи строителя да извърши пренареждане за своя сметка, пише още +Сега".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9915 |10.06.2020 Швеция обяви кой е убил бившия им премиер преди 34 години . 4| 7526 |10.09.2019 Шведски учен обяви: Консумацията на човешка плът ще спаси света . 0| 5948 |30.04.2019 Индийската армия обяви, че е открила следи от Йети . 2| 7740 |13.12.2018 ”Спаси София”: Столична община решена да унищожи Централна баня

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads