Реклама / Ads
40| 74648 |09.05.2012 МИСТЕРИИ

Супер парадокси и снимки от Втората световна война

.
Говорителят Левитан
50 милиона души загиват по време на Втората световна война. От тях близо 22 милиона са руснаци. По-голямата част от жертвите са сред цивилното население. Близо 30 на сто са хора с висше образование. Над 2000 тона заграбено злато, валута и скъпоценности от германските войски са все още в неизвестност. Малцина знаят, че най-големият враг на Хитлер през войната е радиоводещ.

1. Първият германски войник, убит през Втората световна война е ликвидиран от японците в Китай през 1937 г.

 

2. Първият американски войник загинал във войната е убит от руснаците във Финландия през 1940 г.

 

3. Най-високопоставеният убит американец е генерал-лейтенант Лесли Макнър – убит случайно по време на атака на... американски самолети.

 

4. Най-младият американски войник е 12-годишният Келвин Грем. Бил е ранен и след това уволнен за това, че е излъгал за възрастта си. По-късно Конгресът на САЩ гласува да получи превилегии на ветеран от войната.

 

5. Емблемата на една от военните части на САЩ в Пърл Харбър била свастика.

6. Частният влак на Хитлер се е казвал „Америка”.

 

7. ВВС на САЩ са дали повече жертви отколкото морската пехота.

 

8. При изпълнение на бойна задача по време на войната „шансовете” да бъдеш убит са били 71%.

 

9. По време на войната всички участници наричали летците „асове” или „вражеска” цел, но не с нормалното название.

 

10. Японският ас Хироюши Нисидзава е свалил над 80 американски самолета. Загинал е като пасажер в пътнически самолет...

 

11. Когато съюзническите войски след тежки боеве стигнали брега на р. Рейн, първото, което направили е да се изпикаят в нея. Стотици хиляди военни. В това число и Уинстън Чърчил, който го нарекъл „голямото шоу” и ген. Джордж Патън, който заповядал да го снимат за историята.

 

12. Германските бомбардировачи Ме-264 са имали възможности и ресурс да ударят Ню Йорк, но командването счело това за нецелесъобразно.

 

13. Немската подводница U-120 потънала заради повреда в тоалетната.

 

14. Първите пленници след дебаркирането в Нормандия били корейци, които се сражавали за японската армия. Пленили ги руснаците и те станали войници от Съветската армия. Попаднали в плен при германците и воювали за армията на Вермахта. Като такива били пленени от американците в Нормандия...

 

15. Руснаците свалили 500 германски самолети на „таран”.

Въздушен бой

 

16. Когато армията на САЩ дебаркирала в Северна Африка, сред военното оборудване, което било доставено, имало и 3 комплекта за създаване на заводи за Кока-Кола.

 

17. Един от японските способи за унищожение на вражески танкове бил: войник носи снаряд и удря бойната му глава в бронята.

 

18. Пилот на американски малък самолет свалил подобен немски самолет с пистолета си. След това американците се приземили и пленили германските си колеги.

 

19. Единствената държава, на коята Германия е обявила официално война е САЩ.

 

20. На Източния фронт воювали 85% от германските войски и фактически те вече търпели пълно поражение, когато  съюзниците откриват Втория фронт.

 

21. Хитлер повтарял непрекъснато, че най-големият му враг не е Сталин, а говорителят Юрий Левитан. За неговата глава той определил награда от 250 000 марки. Специална охрана пазила „гласа” на Съветския съюз, а във вестниците се пускали чужди снимки с неговото име за заблуда на немските шпиони.

 

22. Червеноармеецът Дмитрий Овчаренко е сред най-заслужилите званието „Герой на Съветския съюз”. На 13 юли 1941 г. той пренасял боеприпаси за своята рота. Бил обграден от 50 германски войници и офицери. Отнели му пушката, но той не се паникьосал. Докато го разпитвали, грабнал брадва, която била подпряна наблизо и я забил в главата на старшия офицер. След това хвърлил три гранати, които убили на място 21 от германците. Останалите се разбягали. Той настигнал втория офицер и му отрязал главата с брадвата. След това се прибрал в ротата и докладвал за случката.

 

23. В началото на войната немците закрили завода за производство на Кока-Кола в Германия. Била издадена заповед да се изобрети чисто немска разхладителна напитка. Първите проби били със сок от ябълки, а след това и от други плодове. Директорът на завода Макс Кайт кръстил напитката „Фанта”. Той не бил нацист и след войната се свързал с шефовете на Кока-Кола, които си върнали собствеността върху завода и продължили производството на „Фанта”.

 

24. Мит е, че германците са преследвали всички евреи. В Германия за чисти евреи признавали само тези, които по документи са трето поколение – прабаба и прадядо. Другите били наричани „мишлинг”. Хиляди „мишлинги” служели в армията на Вермахта, а много от тях направили кариера, ставали офицери и генерали, служили в главното командване.

 

25. Първият портрет на истинския германец, публикуван в германския печат бил този на войника Вернер Голдберг – рус, със сини очи и каска. Баща му бил евреин.

 

26. Герман + Надя = любов. Невероятно, но факт. Този надпис бил пазен в дълбока тайна по време на войната. Историята му е невероятна! Става въпрос за пламенната любов между командващия  германските ВВС и близък съратник на Хитлер Херман Гьоринг и съветската девойка Надя Горячева. Двамата се запознали и влюбили в края на 20-те години, когато Гьоринг се обучавал в руска пилотска школа в град Липецк. (Тогава Москва и Берлин са съюзници и приятели.) Когато я завършил и си заминал двамата продължили да си пишат дълги горещи писма години наред, дори след като Гьоринг се оженва за актрисата Ема Зонеман. Надя не подозирала, че нейният любим през това време се е издигал в ерархията и е  станал райхсмаршал, райхсминистър, председател на Райхстага, министър на вътрешните работи, главнокомандващ на ВВС и пр. По време на войната германски самолети не бомбардирали Липецк нито веднъж. Заради дружбата си с Гьоринг след войната Надя изчезва безследно и се връща след години болна, измъчена, с психични отклонения. Къде е била – никой не знае.

 

27. Български войници и офицери, участвали във втората фаза на Отечествената война се върнали с много и различни трофеи. Сред тях били над 2500 шевни машини и 2560 велосипеда. Почти всички те били германско производство.

 

28. Японските военнослужещи имали заповед да не се предават в плен. След края на войната хиляди от тях се водели безследно изчезнали. 34 бойци и офицери били открити на острови, в джунгли, където прекарали повече от 20 години без да разберат, че войната е завършила.

 

 

Мистериозният пръстен на Хитлер

 

29. Малцина знаят, че „трите кита”, на които се крепяла национал-социалистическата идеология е секретната организация „Аненберг”, създадена от Адолф Хитлер. „Аненберг” е основана на мистичните учения и митове за „Германенорден”, „Туле” и „Врил”, които твърдяли, че възраждат цивилизацията от изчезналият остров Арктида. Неговото съществуване е описано в индийски древни ръкописи. Всички членове на „Аненберг” носели специално изработени пръстени.

 

30. Девет дена след нахлуването на германските войски на територията на Съветския съюз, Сталин не се появява в Кремъл. Никой и до днес не знае къде е бил великият вожд на народите.

 

 

УНИКАЛНИ СНИМКИ

 

Германски войник се снима с руски селянин


 

Германски военнопленници под Москва

 

 

Съветски войници се избират трофейни колелета в Берлин, май 1945 г.

 

 

Иинве Таравама позира след атомната бомбардировка над Хирошима


 

Разстреляни граждани по улиците на Ростов на Дон

 

Германски военнопленници се грижат за американско гробище в Нормандия


 

Пилотът Василий Сталин, синът на Йосиф Виссарионович


 

Любимата на Хитлер - Ева Браун на почивка в Алпите

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 144| 200764 |20.04.2012 КГБ призна: Сталин убил Георги Димитров . 116| 14045 |23.03.2012 Гавра! Руски разколник се обяви за патриарх в Пловдив . 37| 12767 |08.03.2012 За месец двама познати на Мирослава от Перник легнаха в гроба . 10| 11025 |17.02.2012 Нептун вещае наводнения и катаклизми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads