Реклама / Ads
0| 6678 |13.09.2017 МИСТЕРИИ

Вл. Тодоров: В петък една класна стая ще остане празна

.
Източник: БГНЕС
На 15 септември, когато се открива учебната година, една класна стая ще остане празна. От началото на годината в България при катастрофи са загинали 20 деца. Надяваме се тази цифра да бъде окончателна и да няма повече загинали деца до края на календарната година. Това казва Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.
 
Щом повечето деца са загинали като пътници в автомобилите, тоест те не са били превозвани безопасно. Затова, моят призив към родителите е, както ние вече имаме навика да си слагаме коланите, така и превозвайки своето дете било към училище, или вземайки го от детска градина, да го сложим или в детска седалка, или ако то вече е по-голямо, просто да използваме коланите на задните седалки, посочва още той пред Фокус.

Общините традиционно и кметствата, полагат усилия преди първия учебен ден да се маркират пешеходни пътеки, да се укрепят огради, но това е един взаимен процес, който включва родители, който включва децата и който включва училището. Според мен, трябва да се засили обучението по безопасност на движението в училищата, защото то не е достатъчно добре представено, съветва Тодоров.

В часа на класния и децата нямат достатъчна информираност по различни въпроси. Освен това, тръгвайки на училище, е добре всеки родител да проиграе т.н. „безопасен път до училище“, т.е. с детето си да извърви пътят от училище до дома, който има най-малко конфликтни точки. Да покажем на детето си, че трябва да повърви 20 м, но да пресече на светофар, а не да пресича през платното. Ако има подлез, там да се пресича. Винаги да се движи по тротоара. И други такива правила. Но пак казвам, безопасния път до училище е много важен етап и този маршрут ще се запомни от детето и то ще го ползва през цялата година, казва още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4844 |23.08.2017 Антон Тодоров: Дали Нинова е участвала в корупционни практики, е обвито в мъгла . 1| 5141 |04.08.2017 Дончев: Не трябва да има дете извън класната стая . 3| 5237 |01.08.2017 Адв. Ботев: В четвъртък внасят обвинителен акт за КТБ, в петък – за суджука

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads