Реклама / Ads
0| 5755 |05.07.2016 МИСТЕРИИ

Трансплантация на коса връща самочувствието

.
Знаете ли, че трансплантацията на коса се прилага още през 19-и век? Да, от векове насам как изглежда косата ни е еднакво важно за жени и за мъже. Може би защото повечето недостатъци по тялото ни могат да се прикрият, но тези по главата са видими от пръв поглед за всеки.
 

Разбира се, съвременната медицина борави с далеч по-усъвършенствани методи, отколкото се имали на разположение предците ни през 19-и век. Когато е умело направено, присаждането на коса е дълготрайно и изглежда толкова естествено, че дори и фризьор не би доловил разликата. И все пак, разликата между „Уау!“ и „Ау...“ефектът в огромна степен зависи от използваната техника за присаждане и уменията на специалиста, който я прилага.

Как да изберем къде да си направим трансплантация на коса и какво можем да очакваме от процедурата, разказват специалистите от Здравно-информационен център „Медикъл Караджъ“. Години наред те си партнират с няколко лечебни заведения в чужбина, специализирани в естетичната медицина. От „Медикъл Караджъ“ са съдействали на стотици пациенти да подобрят визията на косата си. Натрупали са богат опит, който ни предоставят сега:

 

Трансплантацията на коса – що е то?

По същество представлява присаждане на собствена здрава коса на пациента от една част на тялото на друга, където косата е по-рядка. Прилага се, когато засегнатият участък не се повлиява от никакви други лечения и методи за заздравяване и сгъстяване

Допреди няколко години най-използваният метод беше FUT – Трансплантация на фоликулярни единици. При него се взeма тъкан от здравата и окосмена част на тила и се трансплантира върху желания участък от главата, а след това мястото на взетите присадки се възстановява с пластични и реконструктивни методи. През 2004 г. е въведен методът FUE, който е предпочитан в наши дни. При него фоликуларните единици се извличат една по една, като първоначално това е ставало с уред, подобен на писалка. Тъй като това отнема много време, процедурата вече се извършва от усъвършенствана роботизирана система, която не само печели време, но и намалява риска от увреждане на фоликуларните единици и осигурява по-голям комфорт за пациента.

 

Нова коса - дали съм подходящ?

За съжаление не всеки, който има проблем със загуба на коса, е подходящ за трансплантация, отбелязват от „Медикъл Караджъ“. Преценката за това задължително се взема от опитен специалист след преглед и анализ на косата, и това наистина е от ключово значение – в противен случай има опасност да хвърлите пари на вятъра.  Все пак, ако трансплантация ви бъде отказана, можем да препоръчаме методи като мезотерапия за коса, термотерапия, както и продукти за домашна грижа, отбелязват от „Медикъл Караджъ“.

 

Какво да очаквам?

Преди самата трансплантация е важно да се планира всяка подробност – броят на графтите, тяхното разпределение, линията на косата, броят на сесиите, необходимите кръвни тестове и т.н. Ще ви бъдат направени снимки от различни страни и ще се направи план за разпределението на графтите по скалпа.
За да не усещате болка на никое от третираните места, ще ви бъде поставена местна упойка. Преди да бъдат присадени графтите, космените канали в зоната, в която ще се извърши трансплантацията, се отварят. Ъгълът на растеж на косата трябва да бъде внимателно изследван от естетичен специалист, за да може косата да изглежда максимално естествено. Приблизително за един час се трансплантират около 2500-3000 присадки. Те се съхраняват в контейнер със специална течност, в стерилна среда. При имплантирането на графтите е изключително важно да се спазва техния ред, за да може косата да има максимално естествен вид. Присадките се групират на такива с един, два и три косъма. Единичните се поставят в предната линия на косата, а двойните и тройните – в по-задната част, с отварянето на по-малко канали. Това е натуралният вид на всяка коса.

3 седмици след операцията, присадените косъмчета започват да падат, като оставят своите корени в скалпа - всъщност това е процес на „отделяне“. Косата започва да расте 90 дни след трансплантацията. Приблизително след 8-10 месеца ще имате нова коса! При успешно извършени процедури само 3% от присадките не порастват.И не, косата на тила ви няма видимо да оредее, защото корените се отстраняват в специално съотношение за максимално добър резултат, обясняват от „Медикъл Караджъ“.

 

Трансплантация на коса – къде?

Ако все още се колебаете дали да се подложите на трансплантация на коса – не се страхувайте. Щом Уейн Рууни и Роби Уилямс са се решили – сигурно и Вие можете. А ако вече сте решили да се подложите на процедурата – внимателно избирайте към кой специалист и кое лечебно заведение да се обърнете, съветват от „Медикъл Караджъ“.Присаждането на коса задължително се извършва в операционна зала. Както вече отбелязахме, уменията и опитът са от ключово значение, така че проверете отзивите и четете между редовете. Бъдете реалисти - ако ви обещават над 4000 присадени графта в една сесия, резултатът най-вероятно няма да е много добър. Опитен лекар, компетентен екип и отлични условия са ключът към успешната трансплантация на коса.

 

И докато все още сте на вълна „присаждане на коса“ – защо не проверите още сега подходящ ли сте за тази процедура, с една безплатна консултация на www.medikara.bg или тел. + 359895770869 – БЕЗПЛАТНА  КОНСУЛТАЦИЯТА

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7003 |14.09.2015 Само във Фрог: Длъжници връщат борчове, като прекарват бежанци . 0| 6507 |05.04.2015 Духът на Чочо Попйорданов превръща фризьорка в художничка . 22| 10368 |24.03.2014 И Аляска се връща в Русия?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads