Реклама / Ads

0| 5192 |27.06.2015 МИСТЕРИИ

Църквата за прайда: Хомосексуализмът вреди на семейството и обществото

.
Патирархих Неофит е категоричен
Българската православна църква за пореден път заклейми гей парада, който ще се проведе днес. От Светия синод обявиха, че са получили много запитвания и тревожни сигнали заради събитието. Позицията на религиозната институция не се е променила.
"Нашето неотменимо убеждение е, че хомосексуалността е противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото и нанася пагубни последици както върху физическото и психическото състояние на хората, така и върху духовното.

Водена от разбирането, че Бог е дарил човека с лична воля и свобода сам да избира доброто, Църквата зачита частния живот и свободния избор на човека, като припомня думите от Свещеното Писание, че трябва да се ръководим в своите решения и действия от принципа "Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно” (1 Кор. 6:12). Православната църква счита за свой неизменен дълг да свидетелства за истината и утвърждава традиционните нравствени ценности като основа за личния и обществен морал. Тези ценности са богоустановени и неизменни, валидни за всяко време и всяко място и спекулирането с някакви "модерни” и "нетрадиционни” стандарти за човешката сексуалност и морал са неприемливи за православните християни и за мнозинството български граждани", пише в съобщение на синода.

Църквата решително осъжда всяка пропаганда на хомосексуализма и се противопоставя на опитите да се наложат прояви на "греха" като "норма”, като повод за гордост и "пример” за подражание.

Българската православна църква подкрепя оповестеното Открито писмо до кмета на Община София Йорданка Фандъкова от български общественици, интелектуалци и журналисти по повод провеждането на поредния гей-парад в българската столица и призовава общинските власти да се вслушат в разумните и напълно основателни аргументи срещу провеждането на подобна публична демонстрация на хомосексуалната идентичност и претенции за особени привилегии за определени групи граждани.

"Светата Православна църква отправя гореща молитва към всеблагия Бог, Който не иска смъртта на грешника, "но да се отвърне грешникът от пътя си и да бъде жив” (Йез. 33:11), да даде начин на покаяние на всички, които се намират под действието на заблуди и страсти, да им прости съгрешенията и да ги спаси по Своята велика милост и човеколюбие. Амин", завършва институцията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 5340 |26.06.2015 Мохд Абуаси пред Фрог: Очакват се още терористични атентати . 0| 4993 |25.06.2015 Мошеници създават нова Джуна; търсят сперма . 0| 7967 |26.06.2015 Американски астрономи са открили в съзвездието Косите на Вероника повече от 800 галактики . 0| 6095 |24.06.2015 Цигани превзеха къща на дипломати
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ