Реклама / Ads
6| 8217 |11.10.2017 МИСТЕРИИ

Валери Симеонов призна: Издевателствах над Виктор Николаев

.
Не съм безгрешен в случката с Виктор Николаев по НТ. Но не съм отправял заплахи към него, заяви в предаването „Честно казано с Люба Кулезич” вицепремиерът Валери Симеонов.
 

Не е заплаха, но е издевателстване, обърна внимание тв водещата  Люба Кулезич.

 

Симеонов се съгласи с думите й и обясни, че си позволяла да подиграва журналисти, тъй като и с него го правят. 

 

Вицепремиерът обясни, че докато е шофирал е диктувал на пиара си искането си за извинение от четирите медии. Помолил е да попита пресцентъра на МС дали може да излезе от името на държавата и му било отговорено, че няма проблем. Ако му било отказано, щял да публикува искането си във Фейсбук например.

 

Истинската причина за атаките към мен е заради Български морски флот на братя Домусчиеви, тъй като нападките станаха след като направих разкрития за Български морски флот.

 

Той отказа да отговори на въпроса дали политиците пречат на свободата на медиите. "Не мога да отговоря на въпроса още повече, че и аз имам медия и съм вицепремиер.

Симеонов заяви, че неговата медия не е вземала пари от държавата. Бил учуден, че „едни провинциални медии от Сливен, от Шумен са получавали пари”.

 

Вицепремиерът заяви, че не смята, че е загубил съдебната битка с Елена Йончева. „Тя цитира там, където няма камери и оградата е едноредова. Оградата не е обект на националната сигурност.  Заведох дело, за да спра тази логорея. Това, което не се знае, е, че кашони от областните управи на Ямбол и Хасково с документи са изнесени в последните дни на служебното правителство и занесена в президентството. Тази документация е копирана във външна фирма". 

 

Валери Симеонов преди телевизия BIT бе гост в предаването „Още от деня” БНТ.

 

В България има диктат на медиите. Те раздават призовки. Предлагам ръководствата на големите телевизии да преосмислят отношението си към гостите си.  Хората с позиции са малтретирани, заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ.

 

Той за пореден път казва това и повтори, че не е заплашвал никого, както и Антон Тодоров, чиято оставка Народното събрание гласува днес.

 

Сега нашата телевизия раздаде ли ви призовки да дойдете?, попита тв водещата Аделина Радева. Тя се опита да обори твърденията на Симеонов, че журналистите нарушават правата на политиците.

 

Думите й бяха разбрани повратно, по думите на Радева, и Симеонов я упрекна, че го иронизира. Той заговори, че eдва ли не от политиците се иска да лазят на четири крака, за да дойдат в телевизията. 

 

Не можете да отречете, че когато политиците има с какво да се похвалят, търсят изяви, посочи тв водещата.

 

Няма друг начин да стигнат нашите послания освен чрез медиите, отговори й Симеонов.

 

Попитан какво мисли за исканата му оставка от ДПС заради езика на омразата, той отговори: Куха фраза е „езикът на омразата”. Това е термин за дамгосване на политически противник. Искам да знам несъгласие с коя политика на Валери Симеонов не са съгласни от ДПС, за да ми искат оставката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 17913 |11.10.2017 Береану за Фрог: Управляващите скачат на журналисти за „Емко”, за да не се разбере плана им . 1| 7465 |11.10.2017 Журналист пред Фрог: Властта да знае, че има граница, която не трябва да прескача . 1| 4078 |11.10.2017 Прокуратурата няма да разследва Елена Йончева по сигнал на Валери Симеонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads