Реклама / Ads
8| 14227 |04.06.2018 МИСТЕРИИ

Заради милиардите от европроекти: Кръгове около Цветан Цветанов мътят водата на земеделския министър

.
Бивш и настоящ земеделски министър Десислава Танева и Румен Порожанов
Гербаджийски кръгове около зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов мътят водата на земеделския министър Румен Порожанов. Това съобщиха за Фрог нюз източници от парламента. От близо месец в някои медии се „завъртя” новината, че скоро Порожанов ще бъде свален от поста.
 

Зад тази невинна на пръв поглед информация обаче прозира битка „на живот и смърт” между различните лобита в ГЕРБ. Те искат да се докопат до милиардите, които минават през земеделското министерство по различни европроекти. За уточнение само програмата за развитие на селските райони е в размер на 2,9 млрд. евро. Тя трябва да приключи 2020 година, но усвояването на по-голямата част от парите тепърва предстои.

 

Според депутати, в момента хора около Цветанов правят всичко възможно да подлеят вода на Румен Порожанов, за да може на поста да сложат бившия земеделски министър Десислава Танева. Припомняме ви, че тя заемаше високия пост в кабинета „Борисов 2”. Нейното име влезе и в проекто- кабинета на сегашното управление, но в последния момент Борисов неочаквано я извади от списъка.

 

През март 2017 г. социалистът Таско Ерменков публично обвини Десислава Танева в злоупотреба със служебно положение заради изработването на проект „Кодекс за поземлените отношения”. Оказва се, че поръчката за 385 000 лв, е била възложена пряко. Депутатът прати материалите в прокуратурата.

 

Твърди се, че с отстрелването на Порожанов е ангажиран човек, който минава за много влиятелен до премиера Бойко Борисов. Неговата задача е, да му въздейства за кадровата рокада в полза на Танева.  В гербаджийските среди се коментира, че по този казус се замислят и нови интриги, които тепърва ще се опитат да лансират през различни медии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7236 |26.04.2018 Йордан Цонев нападна ”Репортери без граници” заради доклада за свободата на словото . 0| 6067 |25.04.2018 Лекари спряха влак заради жена, ухапана от змия . 4| 9558 |19.04.2018 Жив няма да изляза... Мъж се барикадира заради ЧСИ . 2| 7619 |02.03.2018 Китайските медии плашат с война заради американски законопроект за Тайван

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads