Четвъртък, 19 Октомври 2017, 01:23
Frognews
0| 3191 |01.11.2016

От 2 до 4 ноември Дни на медиацията

.
От 02 до 04 ноември 2016 г. Центърът по спогодби и медиация (ЦСМ) към СРС и СГС организира „ДНИ НА МЕДИАЦИЯТА 2016“. Тази година в рамките на дните на медиацията на 2 ноември ще се проведе експертна дискусия „Медиацията в България: проблеми и решения“ под патронажа на Омбудсманана Република България.

На нея ще се поставят на обсъждане въпросите, свързани с популяризирането и разширяването на приложението на медиацията, като алтернативно средство за решаване на спорове и механизъм за разтоварване на съда. Ще се дискутират възможностите за въвеждане на задължителната първа обща среща по медиация (например при семейноправни спорове, потребителски спорове или при спорове с  имуществен интерес), вариантите за финансово обезпечаване и стимулиране на провеждането й, както и правното регламентиране на този процес и неговата професионализация.

 

В срещата ще участват освен Мая Манолова и Виргиния Мичева – зам.-министър на правосъдието, Красимир Влахов – зам.-председател на ВКС, Милка Итова –член на ВСС,  Методи Лалов -председател на СРС, Симона Такова  - председател на Центъра за спогодби и медиация, Йосиф Герон – председател на Националнатаа асоциация на медиаторите, представители на медиаторски организации, съдии, представители на академичните среди, експерти и неправителствени организации.

 

На 3 ноември ще се проведат две информационно обучителни срещи с ученици на тема „Медиация в училище“. В срещите ще участват съдии и медиатори от ЦСМ. Ученици, на възраст между 11 и 15 години ще бъдат запознати с основните характеристики и принципи на процедурата, предимствата на медиацията при решаването на спорове и възможностите да бъде използвана в училище. Учениците ще участват в симулирана медиация.


На 4 ноември е организирана среща-дискусия на медиатори и съдии от ЦСМ със студенти, изучаващи медиация в УНСС и студенти от СУ за приложението на медиацията в България, съдебното препращане и практиката на ЦСМ. Съдии и медиатори от ЦСМ ще запознаят студентите с работата на ЦСМ и приложението на медиацията на практика. Ще бъде проведен разговор със страни, участвали в реална медиация в ЦСМ и останали доволни от процедурата и резултата.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Синът на убитата малтийска журналистка: Живеем в мафиотска държава 1| 2245 |18.10.2017 . Алекс Алексиев за Фрог: Турция излиза от НАТО, но остава сама 1| 3874 |18.10.2017 . Експерти: Живеем в държавата на шуробаджанащината 3| 2980 |18.10.2017 . Лидерът на „Боец“: Бойко, знаеш ли, че този народ умира? 9| 12811 |17.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах