Реклама / Ads
0| 5303 |07.06.2014 НАРОДЕН ГЛАС

29 победители в Цветната олимпиада в София-град и София-област

.
Ученолюбивите и амбициозни ученици от София-град и София-област, победителите в съревнованието Цветна олимпиада, бяха наградени от гласовете на „България си ти!“ и любимци на младежите – Бобо, Сантра, Маги Джанаварова и Сантра. Освен, че им връчиха грамоти и награди, те предизвикаха усмивките и доброто настроение на всички гости в Младежки театър „Николай Бинев“. Те раздадоха и купите в състезанието на училищата с най-добри резултати:
 

I.    СОУ „Васил Левски“ – Елин Пелин
II.    Софийска духовна семинария „Свети Йоан Рилски“
III.    15 СОУ „Адам Мицкевич“

А инж. Димитър Куцаров, председател на Сдружение „България си ти!“ удостои с плакет за насърчаване на добрите практики в училище и извънкласните дейности – 153 Спортно училище „Неофит Рилски“ и поздрави всички участници.
   
Събитието бе открито от хора на Софийска духовна семинария „Свети Йоан Рилски“. Специален музикален поздрав за всички победители отправиха и от 15 СОУ „Адам Мицкевич“, с ръководител г-жа Маргарита Попова.

Победителите бяха наградени и лично поздравени и от г-н Найден Найденов, главен координатор на Сдружението, г-н Георги Шарапов, зам.-главен редактор на издателство „Просвета“, г-н Йордан Вакъвчиев, управител във верига магазини „Технополис“.

Олимпиадата се проведе  в рамките на една седмица и в нея се включиха стотици ученици от 12 училища от София-град и София-област.

Целта на инициативата е да се мотивират учениците (VIII - XII клас) към усвояване на нови знания, чрез съревнование по български, английски, френски и немски езици, математика и информационни технологии.  След успешното провеждане на олимпиадата, комисия определя областните победители.

На 9 юни в 18 области в страната ще се състои национален онлайн кръг между победителите на регионално ниво, а на 17 юни предстои церемония по награждаването на националните победители, т.нар. отбори на „България си ти!“, по различните дисциплини.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6032 |05.06.2014 Бобо, Маги, Сантра и Печенката награждаватхпобедители в Цветната олимпиада . 1| 5820 |16.05.2014 32 победители в Цветната олимпиада във Видин . 0| 6431 |13.05.2014 Бобо и Маги Джанаварова награждават победителите в „Цветната олимпиада“ във Видин . 2| 6289 |24.04.2014 35 първенци в „Цветна олимпиада“ в Силистра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads