Реклама / Ads
8| 43261 |04.10.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Кристиан Гьошев за Фрог: Анастас Герджиков не признаваше съдебното решение за отмяна на матурите !

.
Гьошев като ученик с министър Атанасов и сега - като адвокат
Когато за първи път чух, че Анастас Герджиков ще бъде кандидат за Президент, подкрепен от ГЕРБ, в главата ми моментално изплува спомен от 2002 година. За да съм 100% обаче убеден, че не греша, открих този спомен в сайта на bTV'.
 

Адвокат Кристиан Гьошев - бивш ученически лидер, който още на 18 години спечели едно от делата за отмяна на матурите, си спомня как тогавашния зам.-министър Анастас Герджиков е декларирал отказ да се изпълни съдебно решение. 

 

Решението на ВАС


"Става въпрос за спечелените от мен и Нина Георгиева съдебни дела във Върховния административен съд за отмяна на плануваните първи задължителни матурите, без предвидено право на освобождаване с успех най-малко "Много Добър" (5) за моя випуск, завършващ училище през 2003 година.


Българската държава беше изтеглила заем от Световната банка в размер на 15, 3 мил.евро - за модернизация на образованието, поради което Министерството на образованието беше на 100% решено да проведе тези матури и да оправдае заема. Но уви. Съдът посочи и реши, че випускът ни е приет по стария учебен план и по него следва да завърши - с право да се освободим от зрелостните изпити. Основна пречка и враг в тази наша битка на ученици, родители и учители, беше образователния министър Владимир Атанасов - отказващ многократно да разбере проблема и задължително решен да ни прати незаконно на матурите.


Когато излезе решението на ВАС, Министърът беше на командировка в Нигерия. Тогава от "храстите" изскочи неговият заместник-министър Анастас Герджиков - назначен от квотата на НДСВ, а после част от "Новото Време", който с две думи каза, че независимо от съдебното решение, матури ще има, тъй като МОН така тълкувало съдебното решение.


Когато днес Герджиков вече тръгва към другия вход на "Дондуков", моментално си помислих как е възможно човек, който публично беше заявил, че едва ли не - не се интересува от спазване на съдебно решение, сега иска да ни бъде Президент. И още по-лошо, ако този някой е казал тези думи под натиска политическата конюнктура тогава, удобно настанен в назначаемото зам.-министърско кресло. В мозъкът ми крещи една фраза: "ЗАВИСИМ" !.


Обаче днес сутринта, отново се убедих, че такива хора нямат срам. Пускам телевизора и "О' чудо" - бившият и скандален Министър на образованието Владимир Атанасов, гордо възхвалява тогавашното си вице, та даже и част от инициативния комитет му бил. Не знам народът дали има кратка памет, но нека си спомним, как Царят "изхвърли" през 2003 г. от правителството си и Атанасов, и Герджиков, а начело на МОН застана покойният вече проф.Игор Дамянов, който успя да им оправи бъркотиите, които не бяха само свързани с матурите, а и с дипломите ни за средно образование - единствените в историята, които НЯМАТ ЗАПИСАН ОБЩ УСПЕХ (за спомен от Владо).

 

После Анастас Герджиков пак беше политически назначен на удобно място в "Научния фонд" към МОН, а по-късно отново сменен, отново след скандал. Другите неща, от по-новата история за майка му и т.н. вече сте ги прочели.


Човекът Герджиков после станал професор, та и Ректор на СУ, но като си го съпоставя в съзнанието с други професори - например Даниел Вълчев, си представям разлика между Картинг и Формула 1. Май искат да НАЗНАЧАТ, чрез избори, поредния щатен и свикнал на заплата в държавата чиновник..."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 12765 |20.08.2021 Николай Хаджигенов пред Фрог: Гешев лъжеше, излъчваше страх . 12| 16595 |27.07.2021 Само във Фрог: Скандал тресе болница „Св. Иван Рилски“, лекари искат оставката на шефа, документ с личните данни на Десислава Радева се пръкна от „нищото“ . 19| 12151 |23.06.2021 Само във Фрог: МО на Каракачанов хвърля 240 000 лв. за реклама на ”Бъди войник” точно преди изборите!? . 11| 6488 |10.06.2021 Адв. Величков за Фрог: Кьовеши ще пита каквото трябва. Друг е въпросът какви отговори ще получи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads