Реклама / Ads
0| 52578 |13.09.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Аламанов: Последните данни на ”Галъп” чертаят кабинет ”Борисов 3”, но в кошмарна версия. Хорошо, а?

.
Любомир Аламанов
Знам, че на предишните избори Галъп даваха победа на ГЕРБ с около 8% преднина пред ПП. А всички видяхме какво стана... Но това е друга тема. Нека за момент да приемем, че това е точна снимка на моментното състояние. Да го приемем на принципа - ”Надявай се на най-доброто, но бъди готов за най-лошото”.
 

Тогава от тази снимка може да извадим няколко тенденции:

 

- влизат малки вождистки псевдо-патриотични партийки, предимно известни с хейта си срещу ЕС;

 

- Възраждане получава тъжно висок резултат;

 

- ПП много изостават;

 

- ДБ са стабилни, но назад;

 

- ГЕРБ с всичките псевдо-патриоти имат близо 46% и с няколко случайни гласа може да направят стабилно правителство и да си управляват пълен мандат.

 

Представяте ли си правителство на ГЕРБ+СДС+Възраждане+ИТН+Възхода+няколко гласа от ДПС? Т.е. Борисов 4, което ще е Борисов 3, но в кошмарна версия. Как ви се струва? Хорошо, а?

 

Има обаче една важна подробност. Много важна. Това са данни от твърдо решилите да гласуват. Които са около 49%, според получените отговори. Тъй като става дума за реални хора, реални избиратели, а не по списъци, това в абсолютно число е около 2,6 милиона човека.

 

Две важни следствия:

 

1. ГЕРБ имат само 25.9% от тези 2,6 милиона гласа. Т.е. само 674 000 гласа. (да, всички други имат още по-малко). ГЕРБ не могат да съберат даже 700 000 гласа.

 

2. Над 50% от реалните избиратели казват, че няма да гласуват. т.е. 2,6 милиона гласа са някъде там и не се се определили. И към тях трябва да са насочени усилията на демократичните партии.

 

Ако само половината от тези негласуващи бъдат убедени, че техният глас има значение, и те не искат Борисов-версия 4, то ГЕРБ може да загубят с много.

 

Две седмици и половина кампания. 1.3 милиона гласа като таргет. Интересна задача.

Но напълно възможна. Никой не вярваше, че Украйна може да устои срещу наглия агресор. Сега виждаме как се обръща войната. Всичко е възможно, ако има правилна стратегия, привличане на много хора и пълна отдаденост за нормално бъдеще.

 

Две седмици и половина. Които може да определят бъдещето ни.


Мислете. Гласувайте за нормално бъдеще, не за кошмарно минало.

 

Любомир Аламанов, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 27462 |11.05.2022 Аламанов: Петков договори евтин газ, ГЕРБ видяха само развързаните му обувки. Толкова им стига акълът . 14| 9750 |08.11.2021 Катя Илиева: Последните години живеем във филм на ужасите. Това е лицето на овладяната държава . 8| 33671 |07.09.2021 Любомир Аламанов: Предполагам, че Борисов ще призове за разследване на чекмеджето, пълно с кюлчета . 12| 16595 |27.07.2021 Само във Фрог: Скандал тресе болница „Св. Иван Рилски“, лекари искат оставката на шефа, документ с личните данни на Десислава Радева се пръкна от „нищото“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads