Реклама / Ads
16| 42257 |28.07.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Асен Йорданов: Ружа Игнатова прехвърлила недвижимите си имоти на фирмата на Емил Хърсев, който в момента е икономически съветник на Янев

.
Асен Йорданов Източник: Стопкадър, Евроком
Разследващият журналист и издател на сайта „БиволЪ“ разказва за възкръсналата сянка на крипокралицата Ружа Игнатова в предаването ”Честно Казано” с Люба Кулезич. Преди дни Фрог Нюз ви разкри как в пловдивски хотел, притежание на бившия кмет Иван Тотев от ГЕРБ, измамната компания OneCoin разцъфна отново. По думите на журналиста преди Игнатова да ”изчезне” напълно, тя е прехвърлила недвижимите си имоти на фирмата на българския финансов експерт Емил Хърсев, който в момента е икономически съветник на служебния премиер Стефан Янев.
 

На събитието в Пловдив е имало хора от редица държави като Германия, Украйна, Мексико, Колумбия и други. Билетът е бил на цена 1500 евро. По думите на Йорданов много от присъстващите не са знаели английски, въпреки че основният език на събитието е бил английският. В разговори с украинци, които преди са загубили пари от OneCoin, са били убеждавани да вложат нови пари в новата версия на компанията с цел възстановяването на загубите. Сериозните чуждестранни банки са отказвали превеждането на пари, докато български са.

 

"Германската прокуратура официално изпраща писмо 2017 година до българската прокураутура, с което иска превенция на Ружа Игнатова, иска обиск на офисите, иска разпити, иска тя да не може да напусне страната, защото германската прокуратура я издирва и е образувала срещу нея наказателно производство. Тогава с искането на Германия не се случва въобще" - каза Йорданов.

 

"Точно тогава господин Цацаров е главен прокурор. Документите са ясни - ние имаме валидни документи, доказателства за питането на германската прокуратура. Това нещо в България не става, българската прокуратура не предприема никакви действия. Ружа Игнатова живее на свобода. Тогава тя започва да се подготвя - тя е била предупредена за това и тя е извършила редица действия, с които е подготвяла своето напускане на страната и има един период  от няколко месеца, в които има толеранс,  за да подготви своето "изчезване". Тя изчезва с полет на Ryanair от софийското летище до Атина, след това следите ѝ се губят. Но преди това тя прехвърля недвижимите си имоти на фирмата на Емил Хърсев. Дори самият той не го отрича. Неговото обяснение е, че той представлява някакъв клиент, пази фирмена тайна и той се явява посредник на този клиент. Така ли иначе той е човекът, който поема отговорността." - разкри журналистът.

 

По думите на журналиста Емил Хърсев в момента е икономически съветник на служебния премиер Стефан Янев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5242 |08.06.2021 Емануил Йорданов: Едноличната власт увеличи корупцията . 0| 6804 |16.04.2021 Адв. Гьошев за Фрог: Съдът отмени политическо уволнение на ГЕРБ в Асеновград . 13| 6114 |18.12.2020 Тошко Йорданов: Мерките се взимат според слухове и страхове за политическо бъдеще . 6| 7811 |16.12.2020 Красен Станчев: Предприемат се рискови стъпки в навечерието на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads