Реклама / Ads
7| 11914 |04.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Ев. Славкова за Фрог: Борисов няма да тръгне на открита война с президента

.
Не виждаме точно скандали между президент и премиер в смисъла на разпри, а опити за противопоставяне чрез предупреждение от страна на президента. Ясно е вече, че президентът Радев няма да бъде пасивен президент и ще изразява позиции по разнообразни теми, било то самолети, било то корупция. Това каза за Фрог социологът Евелина Славкова
 
Това широко поле на коментирани теми и заемането на позиции естествено води до търкания с изпълнителната и законодателната власт. Проблемът на президента е, че звучи синхронно с опозицията в лицето на БСП. Това президентът не трябва да допуска, за  да не остане усещането, че той е партиен кандидат и след спечелването на изборите. Не трябва да остава усещането, че дели нацията. Помним каква беше една от лошите оценки спрямо Росен Плевнелиев, а именно, че не е бил обединител на нацията. Това е тежка присъда, каза още тя.

Не трябва да се търси и непрекъснато оправдание за едно или друго действие през липсата на политически опит. Не очаквайте сериозни публични скандали. Видно е, че Борисов отново играе балансьорска роля и няма да тръгне в открита война с президента. А балансьорската роля изостря по-сериозно липсата на политически опит при президента Радев. Последен елемент бих искала да отбележа е, че имаме връщане на диалога от Радев- Цветанов, към Радев-Борисов. Открит диалог ще има, но не очаквайте грандиозна война, смята Славкова.

Социологът  коментира и президентската позиция за „беквокалистите” на премиера Борисов? Тук ще бъде еднозначна – всеки има право да изразява мнението си и това важи и за народните представители. Повече мъдрост и за двете страни е необходимо., категорична бе тя.

Социологът отговори и на въпрос, дали противопоставянето между Радев и Борисов, не е част от подготовката на премиера за нови президенски избори. Не мисля, че решението на Бойко Борисов дали да се кандидатира за президент ще бъде провокирано от такъв тип скандали. По-скоро, ако през 2021 г. Борисов е кандидат за президент, то решението ще бъде по-скоро конюнктурно в зависимост и от усещането от управлението на  Борисов 3.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6557 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството? . 5| 2830 |16.04.2024 "Неиздадени дипломи" - украинските студенти, които никога няма да се дипломират. Русия ги уби . 20| 5282 |14.04.2024 Загина бесарабският българин Роман Юхневич, с позивна Болгар. Всеки български патриот дължи съпричастие с украинската борба . 1| 2933 |13.04.2024 Руслан Трад: Все повече може да се очаква видима конфронтация между Израел и Иран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads