Реклама / Ads
0| 6517 |09.10.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Бобо, Печенката, Кристо и Васил Петров изненадаха отличници от гимназия в Кюстендил

.
В Кюстендил бяха наградени учениците с най-добри резултати от Националната образователна инициатива на Движение „България си ти!“ - Цветна олимпиада. Учениците от Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ бяха тържествено наградени в Общинския театър. Целта на проявата е да се стимулира творческото и съзидателното начало в децата.
 

Над 200 ученици от VIII до XII клас умуваха над въпросите по български и английски език, математика, история и география на 3- и 4 октомври. От тях 25 получиха отличия и бяха специално изненадани от Бобо, Печенката, Кристо и Васил Петров.

„Благодаря на всички участници в олимпиадата и положили усилия. Сега е най-важният момент в живота ви. Оттук нататък ви предстои да пораснете психически, физически и интелектуално. Още веднъж изразявам радостта си, че вие намерихте сили и желание в себе си, за да осъществите тази олимпиада”, каза Димитър Куцаров, председател на Национално движение „България си ти!”. Зам.-кметът на община Кюстендил Виктор Янев връчи първата награда по български език. „Ръководството на община Кюстендил прие тази инициатива, изключително сме радостни, че НД „България си ти!” освен в начинанието на социалната политика, в която вече вземат участие в града, са вече част и от образователната политика”, заяви Янев.

Доц. Иван Кабаков от катедра „История и теория на културата“, СУ „Св. Климент Охридски“ изрази радостта си да присъства на събитие, което насърчава образованието и културата. „Като че ли поизгубихме духовност, култура, достойнство, но ми се струва, че те ще бъдат преоткрити във времето и подобни олимпиади са първата стъпка в тази посока“, обясни той. Наташа Русенова, мениджър „Реклама“ на информационния сайт „Фрогнюз“ пожела на учениците да пазят чистотата и благозвучието на българския език. Мениджърът на Британския съвет в България Любов Костова обясни, че е много важно знанието на езици. „Имам любими думи, включително и на албански, който не знам. Всеки път, когато говоря на различен език, аз мисля различно – в мен, в езика се отразява културата, която е носител на съответния език“, разказа тя. А на учителите г-жа Костова пожела да бъдат винаги горди с възпитаниците си, защото принадлежат към много важна част на нашето общество, която ще доведе до истински иновативни и проспериращи общества, там където учениците заслужават да живеят и да бъдат лидери.

След всяка връчена грамота учениците редяха благодарствени слова и гордо се усмихваха. „Ще кандидатстваме с тези предмети, благодарим на учителите, които ни дадоха знания, за да бъдем едни компетентни и грамотни деца“, споделяха те. Най-щастлива се оказа 12-класничка, която бе отличена по три дисциплини – български език, английски език и математика. „Като видях усмивките на всички деца, искам да поканя на сцената едно момиче, което получи три грамоти - Борислава Гонева. На 18 октомври „България си ти!“ заедно с г-жа Бриджит Чернота ще направим  изключително събитие в Брюксел - „Ден на добрата новина“ от България. ... Ще поведем и война срещу лошото влияние към българското образование, затова 23 човек от нашия екип, който ще представи добрата новина за нашата страна е това момиче“, обяви изненадващо г-н Куцаров.

Кулминацията на събитието бяха изпълненията на световната шампионка по бийтбокс Печенката, джазмена Васил Петров, звездите Бобо и Кристо. Сцената се напълни с ученици, които показаха завидни танцови умения. Публиката пък шумно аплодираше и пееше.

Национално движение „България си ти!“ искрено вярва, че можещите и умни български деца ще продължат да живеят, а в бъдеще и да работят, в България, за да множат и своите лични успехи в живота и успехите на нашата Родина.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 11639 |08.10.2013 „Балгария бесе голяма греска. Лосо!” . 1| 6283 |07.10.2013 "България си ти!" награждава отличници в Кюстендил . 0| 8271 |07.10.2013 БЧК раздава храни на бедните . 8| 7055 |04.10.2013 Какво да правят с ромите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads