Реклама / Ads
0| 6713 |23.11.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Бобо и Печенката зарадваха първенците в Цветната олимпиада в Троян

.
На тържествена церемония в Троян, посветена на Климентови дни, бяха наградени победителите в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“. Организатор на проявата е Национално движение „България си ти!“.
 

Стотици деца, родители, учители, жители на града, се събраха на 22 ноември в Народно читалище „Наука“ за награждаването на победителите в инициативата. В продължение на три дни най–добрите ученици от Троян, Ловеч и Тетевен се съревноваваха в СОУ „Св. Климент Охридски“ по български език и литература, математика, информационни технологии, обществени и природни науки, плуване.

Интерес към олимпиадата проявиха над 550 ученици, от които един отбор от 8 души и 26 (индивидуално) бяха наградени и поздравени лично от зам.–кмета на Троян г-н Ангел Ангелов, председателя на Общинския съвет г-н Ангел Балев, директора на Института по обща и неорганична химия проф. Пламен Стефанов, зам.-декана на Философския факултет при СУ „Св. Климент Охридски“ доц. Георги Вълчев,  изпълнителния директор на „Скайнет“ г-н Радойчевски, уредника на Музея на занаятите г-жа Венета Керешка, председателя на НЧ „Наука“ г-жа Виолета Койневска, главен експерт „Младежки и социални дейности“ г-н Тодор Комитов и др.   

Председателят на НД „България си ти!“ поздрави учениците и изрази радостта си, като им пожела да бъдат все така ученолюбиви. Зам.-кметът Ангелов приветства учениците за чудесното представяне на олимпиадата и по повод Климентови дни. Директорът на СОУ „Св. Климент Охридски“ г-жа Анелия Александрова поздрави всички за огромния труд и усилията.

В препълнената зала, троянци бяха зарадвани и от гласовете на „България си ти!“ – хип-хоп таланта Бобо и световният шампион по бийтбокс Печенката. Публиката се забавлява и бурно ръкопляска на техните най-популярни песни.  А някои от учениците получиха и уроци по бийтбокс, демонстрирайки уменията си да интерпретират различни звуци. Проявата отново се превърна в празник на знанието.

Възпитаниците от СОУ „Св. Климент Охридски“ имаха възможността да пеят на една сцена с любимите си изпълнители. Йоанна Божкова изпълни популярен хит на Селин Дион, Бранимир Бочев поздрави с изпълнение на пиано, Фолклорен ансамбъл „Траяна“ зарадваха почитателите на българското с български народен танц, а група ученици впечатлиха всички с хип-хоп танц.

Екипът на НД „България си ти“ вярва, че можещите и умни български деца ще продължат да живеят, а в бъдеще и да работят, в България, за да множат и своите лични успехи в живота и успехите на на нашата родина. Убедени сме, че образованието и знанието трябва да бъдат постамент на съвременното българско общество.

Цветната олимпиада в Троян се проведе с подкрепата на община Троян, РИО – Ловеч, издателство „Просвета“, верига специализирани магазини за бяла, черна, офис техника и IT „Технополис“, „Калинел“ ЕООД.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6432 |23.11.2013 Синодът казва думата си за Варненски митрополит . 21| 7292 |22.11.2013 Преподаватели към президента: Защитете демокрацията . 0| 6209 |22.11.2013 Децата до 7-години с безплатни лекарства . 0| 6499 |22.11.2013 Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ в област Габрово продължава и днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads