Реклама / Ads
2| 4436 |25.10.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Богдан Милчев: Новите мерки срещу войната по пътищата в София са извратен популизъм

.
Богдан Милчев
Представеният днес „нов пакет от мерки срещу войната по пътищата в София“, изготвен от председателя на Столичния общински съвет, е извратен популизъм, който рискува да нанесе нови вреди на Столична община и не спомага за решаването на въпроса с безопасността по пътищата на София.
 

Припомняме на жителите на столицата и на Георги Георгиев, че по време на предизборната кампания през 2019 година, в предизборен дебат, организиран от Института за пътна безопасност, кметът Йорданка Фандъкова пое ангажименти за справяне с пътните произшествия в София, от които не изпълни нито един и за пореден път излъга всички софиянци.

 

С приближаването на местните избори Столична община отново се е активирала, разчитайки на късата памет на гражданите, но този път експертите на Института за пътна безопасност няма да позволят отново да бъдем излъгани.
Използването на пандемията от пътнотранспортни произшествия за предизборни цели е грозно и е поредното доказателство, че Столична община няма да се спре пред нищо, за да се спаси от пълния провал на транспортната си политика.


Не по-малко грозно е разбирането на пътната безопасност като възможност за възлагане на обществени поръчки за закупуване на тестове за наркотици, светлоотразителни гривни, нови видове ограничители, монтиране на пешеходни острови, и др. подобни, каквото разбиране прозира от „новия пакет от мерки“. Помним добре, че обичайно поръчките на Столична община излизат скъпо на софиянци.


Експертите на Института за пътна безопасност за пореден път обръщат внимание на Георги Георгиев, че с парите на столичани няма да може да си купи индулгенция за провалените транспортни политики, и че ще следят всяко действие, с което се пречи на справянето с войната по пътищата в България.

 

Богдан Милчев, ИПБ




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 11044 |16.10.2022 Богдан Милчев: В регионалното министерство има тежка корупция, с чадър от президентството . 0| 31178 |24.07.2022 Проф. Дичев: Не се хващайте на утопията за прозрачността. ИТН поставя под въпрос основите на човешкото общество . 7| 16845 |15.11.2021 Николай Милчев: Какво виждам в следизборните часове?! . 25| 7512 |10.11.2021 Николай Милчев: В седемнайсети век сме! Топим се като мухи - унизително, престъпно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads