Реклама / Ads
26| 12411 |21.10.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Елена Йончева: Нещата в България могат да станат необратими

.
Елена Йончева
Не трябва да излизаме с догми, а с конкретна програма. Вече БСП има такава прогама „Визия за България“. Когато избирателят отива прред урната, трябва да зане всяка една партия какво прави. Когато няма информация, търсим поредния спасител и човек с мускули. Това няма да ни помогне. Това каза Елена Йончева по БНТ.
 

Опитат да не се замазват нещата, се приемат като нещо по-радикално. Стигнали сме до там, че нещата могат да станат необратими. Не можем да говорим с дипломатическа риторика. Защото така лъжем хората. Трябва да казваме реално каква е ситуацията.

 

БСП е най-голямата лява и опозиционна партия. Тя е единствената , която може да свали ГЕРБ от власт. Така разбирам думите на президента за единение. Нещата са необратими. Поканете конкретни специалисти и вижте къде е България. Ние сме се сринали. Единение не означава прегръдка с ГЕРБ.

 

Ние направихме европсредседателство. Кажете ми какво България успя да устои за себе си и да постигне. Предупредихме чужди експерти да се включат от самото начало на инцидента в Русе. Предложиха помощ от американското посолство и Брюксел. Борисов каза , че е чул чудовищни неща за България Той е прав. Той чу тези неща за България, която гради през последните 10 години. Казаха, че в България няма свобода на медиите.

 

През 2006 година ние сме били на едно място с Франция. Сега сме между Конго и Уганда. Да вземем корупцията. Ние не говорим за корупция, а за грабеж. В доклад се казва , че корупцията се генерира от големите инфраструктурни проекти. Публична тайна е къде отива част от стойността на тези пътища. И всичко това се вижда. Ние го знаем. Управляващите няма какво да се шокират. Това е реалната картина.

 

Всички опити да покажеш кражбите, завърша с внасяне сигнали в прокуратурата срещу мен. Това притеснява мен и близките ми. Могат да ви обвинят във всичко, да ви свалят имунитета. Да, след пет години можете да осъдите държавата в Страсбург, но тогава никой няма да си спомня.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6020 |16.09.2018 Елена Йончева: Плащаме кръвен данък заради некачествените пътища . 21| 18991 |20.02.2018 Елена Йончева пред Фрог: Защо ДАНС и Гл. прокуратура крият доклада за границата с Турция? . 10| 6129 |17.01.2018 Йончева: Добрев профанизира корупционния скандал . 7| 8826 |25.11.2017 Елена Йончева: Защо Борисов мълчи за ”Граница” и престъпленията?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads