Реклама / Ads
5| 4286 |14.06.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Евгений Кънев: Кога държавата ще спре вълната от отровна руска пропаганда, която цели да ни направи губерния?

.
Евгений Кънев, икономист
Докато форумните демократи упражняват уменията си по ирония за някое дело на ПП-ДБ, получавам разтревожен смс от близък приятел и колега: “Възможно ли е Ваня да е казала тези думи?!?”
 

Това написа икономистът Евгений Кънев в профила си в социалната мрежа "Фейсбук". Вижте и цялата публикация:

 

"Ваня е социалният министър Ivanka Shalapatova, а думите са от слоган, наводнил мрежата:

 

"Ще наложим полова неутралност. Трябва децата да не казват думите "татко" и "мама". Това е дискриминация и ще се наложи във всички детски градини."
Министър Шалапатова е шеф на гей прайда в София!
ДА НИ Е ЧЕСТИТА!”


Разбира се, стилът е толкова дъхащ на заготовка по руски образец, но виждате дори хора, които я познават се хващат.


А не много хора знаят, че Ваня беше не просто лидер, а душата на Фондация “За нашите деца”, която е с най-голяма заслуга да бъдат закрити социалните домове в България и стотици деца да намерят приемни семейства. Техните “мама” и “тате”.

 

Тя самата споделя в “24 часа” за мръсната кампания срещу нея, започнала от антиджендърския комитет за референдум на БКП. Но “джендър” истерия, раздухвана от путинофилите у нас с щедрата помощ не само на социалните медии, а и на някои уж уважавани национални медии под една или друга форма.


Темата за “различната сексуалност” е централна за кремълската пропаганда в борбата й срещу “разлагащото западно влияние”. У нас тя се подема от най-странните сторонници на “християнските ценности”, чийто личен живот е в ярък контраст с тях. Вие ги знаете говорителите.


Неслучайно, Копейкин & Ко не скачат в парламента, когато ги наричат кремълски агенти, а когато сексуално ги обидят на “къс” или “китка”. Да, защото патриархалният мачизъм е основна линия в техния имидж мейкинг. Чиято поанта е демонстрацията на склонност към насилие за “респект”.


Затова фашизоидите на Копейкин напомниха за техните праотци в нацистка Германия със същите надписи върху заведение, което било сложило знамето на … Аржентина?!?
Те - виждате ли - решават чие знаме може и чие не може да се вее, какво може и какво не може да се показва по кината и - като follow up на кой може и кой не може да се изказва в парламента!


Докога?


Но да се върна на темата за хомофобията.
Мой състудент, по-рано страстен путинофил, а сега американофоб (без Тръмп) постоянно ми пуска клипчета по темата. Онзи ден - дори знаменателно “проникновение” на Евгени Минчев как нямало да отиде на прайда, защото бил издигнал се гей патриот (?!?), а там нямало да отидат политици и бизнесмени хомосексуалисти. Демек, хората там не са от неговата класа. Която “класа” до онзи ден се измерваше със снимка до Гешев, която Минчев сигурно вече я е унищожил.Опитах се да му обясня, че свободата и правата на човека не са само нашите, а и на другите, за да се наричаме свободно общество, дори текст от Конституцията му пуснах - но не мисля, че нещо може да разбере и приеме.


Голямата тема е кога държавата - вече без Радев, зает сега да прилага руския гвардейски почин ала “Путин юнге”в училищата - ще вземе мерки да спре вълната от отровна руска пропаганда, която цели да ни направи губерния?

 

Кога?"




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3969 |07.06.2023 Евгений Кънев: Честито ни демократично правителство и Бог да му дава сили да пречупи основните путински колони . 0| 5044 |06.06.2023 Евгений Дайнов: Внезапното разбъркване на ситуацията в България съвпадна с внезапно разбъркване в Русия . 15| 5366 |03.06.2023 Евгений Кънев: България е под тежкото влияние на хибридна война с Кремъл . 8| 5264 |01.06.2023 Когато диктаторът заговори за пълзяща диктатура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads