Реклама / Ads
13| 5937 |04.12.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Г-жо Фандъкова, спрете светофарния ад в Младост!

.
Кметът на София Йорданка Фандъкова е сред най-рейтинговите политици. Да, тя е мила и възпитана жена, но признанието идва на фона на некадърници и неграмотници, с които щедро ни "даряват" партиите, начело с ГЕРБ. Но не това е важно в случая.
 
Като кмет Фандъкова има задължения, които трябва да изпълнява. Виждаме я в репортажи по откриване на метро странции, води там и чужди гости, снима се на откриване на детска градина, огрява и на някоя изложба. Но я няма там, където има проблеми.

Две години вече жителите на столичния кв. "Младост" се пържат в ремонтните несгоди на строителството на метрото. Страдат над 130 000 души, но все се утешават, че е за добро. Ще пуснат метрото, трафикът ще намалее и те ще заживеят като номрални хора. Е да, ама май няма да стане.

 

Пуснаха в експлоатация отсечка от Американския колеж и 7РПУ до "Макдоналдс" - част от бул. "Ал. Малинов". Радостта на напатилите жители обаче продължи около 5 минути. Оказа се, че на разстояние от около 700 - 800 метра, са поставени 10 светофара. До спирката 43-и блок стават 12. Само по себе си това струпване на мигаща техника е рекорд, който сигурно и спецовете от Гинес няма да признаят поради неговата абсурдност. На всеки 60-80 метра - светофар! Приносът на инженерната мисъл (вероятно е дело на Трафик пътна сигнализация) обаче е в това, че всички те имат свой самостоятелен живот. Никакъв синхрон! За "зелена вълна" и дума не може да става. Само някакъв напълно сбъркан ум може да сътвори такова безумие. Как въобще са си представяли тези "професионалисти" движението на десетки хиляди коли, автобуси и камиони в пиковите часове на деня е пълна загадка.

 

Толкова е тъпо всичко, че вероятно в скоро време чужди туристи ще посещават въпросната отсечка като някаква забележителност. В България има много паметници на глупостта, но светофарното безумие в "Младост" заслужава водещо място сред тях.

Г-жо Фандъкова, през наближаващите коледни и новогодишни празници ще бъдете заета да участвате в тържества и коктейли, на които ще ви награждават с поредните почетни звания и плакети. Може и с някоя почетна титла да се сдобиете за пореден път.

 

Ще откриете базари, коледни забави и ще отчетете успешна година за общината. 130 000 души в "Младост" обаче ще скърцат със зъби, ще си късат нервите и ще псуват всяка сутрин и вечер, промъквайки се с 5 км в час в джунглата от светофари, сътворена от банда некадърници, които сигурно ще получат премии към заплатите си за сътвореното.

Елате и вижте! Ни Ви молим, защото това е Ваше задължение! Избрана сте от нас и имате задължения към своите избиратели. Изпълнете ги, дявол да го вземе! Поправете безумието и накажете виновните. През 2015 г ще има местни избори. Това ще е Вашият атестат пред немалка част от жителите на столицата.

 

Станимир Иванов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5110 |04.12.2014 Граждани подканиха Искров да подаде оставка . 3| 7643 |04.12.2014 Здравко Живков е убитият акордеонист в Холандия . 78| 16702 |03.12.2014 Борисов с бомба: Ставаме износител на газ! . 13| 6521 |03.12.2014 Хр. Бойчев пред Фрог: Не споделям кървави призиви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads