Реклама / Ads
0| 3554 |27.01.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Форматът ПП и ДБ е половинчато решение. Необходимо е да се привлекат гражданските организации и партии

.
Авализаторът Илиян Василев написа в социалната мрежа Фейсбук идеята на максималното обединение е тази, която дава увереност, че този път може да се създаде успешна комбинация, но е необходимо всеки участник да допринасе реално със свои избиратели.
 

Ето пълния текст на публикацията на Илиян Василев:

 

Формат само ПП и ДБ отново е половинчато решение, без да се привлекат гражданските организации и партии, които са естествени съюзници. Идеята на максималното обединение, на единение, на съединение е тази, която генерира импулси и увереност, че този път може да се създаде печеливша комбинация. Но всеки участник трябва да допринася реално със свои избиратели.

 

Голям въпрос е технологията на единодействието, която ще се договори. За мен предварителните избори са най-добрия вариант да са предизвика вълна от активност. Но също така зная, че партийните централи никога няма да се съгласят "улицата" да определя кандидати без възможност те да сложат своите избраници. За какво тогава ще са партиите и лидерите?

 

Самата идея за общо явяване е добра, но няма да може да генерира пълният възможен позитивен резултат, без ярки, запомнящи се, аргументирани и разнолики "актьори" в тази публична игра за спечелване на доверие в максимално широк кръг от избиратели, като се избягват капаните на евтиния национализъм и псевдотемите...

 

Това, че от ГЕРБ и ДПС вече са притеснени е ясно, щом четете песимистични прогнози как двете партии щели да спечелят заедно само 12 процента. Това издава паника.

Но повтарям, че едно е потенциалът на идеята за общо явяване, друго е изпълнението, а доброто такова не е по подразбиране. Пример от вчера с гласуването и позициите по контрола върху главния прокурор - недопустимо е ПП и ДБ да нямат съгласувана обща позиция и Рашков да се прави на маверик. То е ясно, че има корени в статуквото, но защо ПП се подведе по него, след като е ясно, че и след отделянето на следствието и даване на правото на шефа на следствието да разследва главния прокурор? На практика нищо няма да се променя в конкретната ситуация и просто се замазват очите на ЕК за да се получат пари. А темата главен прокурор е ключов коз на ПП и ДБ в предизборната борба и Рашков го отне. И тези пукнатини ще бъдат експлоатирани максимално от противниците.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 13360 |27.01.2023 Германски медии: Радев бавно, но сигурно разширява властта си . 1| 4021 |26.01.2023 Теодор Ушев: Не е време за омраза . 19| 10779 |25.01.2023 Проф. Евгений Дайнов: Ако Оруел беше жив, щеше да каже: „свинщината е държавничество“ . 0| 5015 |25.01.2023 Нещата в Русия загрубяват с всеки изминат ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads