Реклама / Ads
7| 13368 |02.03.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Фотоволтаичните чорбаджии - златните кокошки на ГЕРБ

.
Източник: БГНЕС
След височайшата й визита в Министерския съвет енергетичката от Пазарджик била склонна ... държавата да участва в ЧЕЗ. Аз пък съм склонен държавата да изрита офшорната кифла от ЧЕЗ.
 
Най-вече съм склонен без пощада се разследват собствениците на фотоволтаици в България.

Дали между тях има поне един читав? Сиреч, честен бизнесмен, влязъл в този златоносен бизнес без рамото на властта и без сухо под масата.
Фотоволтаичните чорбаджии са златните кокошки на гербаджийската шайка, снасящи в черни партийни каси, от които по избори се плаща на оскотелия електорат- цигани и все повече българи.

Бивши депутати, любовници и роднини на политици и олигарси са най-големите собственици на фотоволтаични централи в България. Те печелят милиони левове годишно за сметка на българския данъкоплатец. Решението на Народното събрание от 2007 г. за гарантиране на високи изкупни цени на ВЕИ–енергията е една от основните причини за колапса на енергийната ни система и за натрупаните от НЕК задължения от над милиард лева.

Проучване на специализирания сайт CleanTechnica от юли 2013 г. показва, че малка и бедна България е на първо място в света по нови фотоволтаични инсталации на глава от населението. След нас са дори и световните икономически сили Германия и САЩ.

Ветроенергийните паркове са базирани основно в Североизточна и Централна България и се управляват от 178 фирми. В Българската фотоволтаична асоциация членуват 250 фирми от соларния бранш.

Един от големите печеливши в този бизнес е Цветелина Бориславова. От години тя сред основните ВЕИ – лобисти, а нейната Българо-американска кредитна банка се занимава основно със „зелени проекти“. Случайно или не, близък на Цветелина Бориславова бизнесмен се оказа сред консултантите на Гинка за покупката на ЧЕЗ
Това е капитализъм по български: безчестието е чест, кражбата е пазарно поведение, критиците на крадците - гадове, мутрите и мутресите - честни бизнесмени.

Плебсът - кучета го яли!

Велизар Енчев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6273 |28.02.2018 Що се отнася до историята с ЧЕЗ - както пееха Ролинг стоунс - ”Кой чете вчерашни вестници?” . 22| 30871 |28.02.2018 ”Говорить Москва” зад Гинчето . 1| 5321 |28.02.2018 В енергетиката - куче влачи, диря няма... . 9| 10525 |28.02.2018 Цв. Василев в писмо до съда: Процесът за КТБ трябва да е за организиране на фалита на банката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads