Реклама / Ads
0| 9465 |15.06.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Фрогоко: Пехотата готова с проекта за бойни машини

.
Проектът за модернизация на Сухопътните войски е готов на 99 процента. Това казва заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов отговори на въпрос на „Отбрана“ в края на учението „Ответен удар – 2017“.
 
Към момента проектът за инвестицинен разход, който ще бъде представен пред министъра на отбраната за внасяне в правителството е почти готов, каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Очакваме, продължи той, в края на тази или в началото на следващата седмица да бъде внесен за разглеждане от Борда за управление на проекта, за да бъде обсъден от Министерския съвет и се надяваме максимално бързо да бъде гласуван от Народното събрание, за да започнат стъпките по реализирането му.

Армията се нуждае от модернизация, нашето въоръжение е от преди 30 години, в света навлизат нови системи, ние изоставаме и за това е необходимо превъоръжаване, посочи още генерал-лейтенант Атанасов. Той бе категоричен, че модернизацията трябва да върви едновременно за всички, не можем да дадем приоритет на едните за сметка на другите. В момента се работи по план, за да върви процесът едновременно. С отпуснатите финансови средства за ВВС и ВМС да може да се модернизират и Сухопътни войски, като се разсрочат във времето плащанията, стана ясно от неговите думи.  Оптимисти сме, надяваме се конкретните стъпки да започнат още през тази година, допълни заместник-началникът на отбраната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5326 |14.06.2017 В ”Референдум”: ДПС няма да подкрепят законопроекта за мажоритарния вот . 4| 16182 |14.06.2017 Фрогоко: Горанов готви капан на Каракачанов за военните заплати . 3| 6463 |08.06.2017 ФРОГОКО: Бием Румъния по европрограми, тя нас - по жизнен стандарт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads