Реклама / Ads
6| 9760 |12.06.2017 НАРОДЕН ГЛАС

ФРОГОКО: Спецпрокурори крият разпитите на Бисер Лазов?

.
Бисер Лазов
Поредно заседание по делото срещу любимеца на прокуратурата Бисер Лазов и компания пропадна. Този път причина стана спецпрокуратурата заради бавене на разпитите на Лазов и неговите сподвижници Албена Андреева, Венета Николова, Емил Галов, Теодора Танева и Тихомир Иванов.
 

Каква е причината да не бъдат изпратени в съда обясненията на подсъдимите остава загадка. Може да се предположи, че тя е умишлено бавене на делото, тъй като за три години са се провели едва десетина съдебни заседаня.

 

В подкрепа на предположението за целенасочено протакане на процеса е днешното неявяване в съда на приближения на Лазов Емил Галов, управител на „Дивал 59”. До момента той няма адвокат, което възпрепятства неговите разпити в съда.

 

На днешното съдебно заседание трябваше да се разгледат доказателства за злоупотребите на Лазов и най-вероятно това е другата причина да се отложи делото.

 

Припомняме, че банкерът Цветан Василев заведе дело за клевета срещу Бисер Лазов и неговите авери. Обвиняемият се оплакваше в Следствието, че Василев едва ли не насила му е поверил да управлява фирми, които били на загуба и от които не знаел как да се измъкне.

 

Свидетелят адвокат Мартин Апостолов бе разказал пред съдиите, че малко след затваряне на банката в офисите на бул. „Цар Борис III” №159, където се е намирала и неговата кантора, е било предлагано за подпис писмото срещу Цветан Василев от Бисер Лазов, Албена Андреева, Венета Николова, Емил Галов, Теодора Танева и Тихомир Иванов, което е изпълнено с лъжи. Били са принуждавани фирми и служителите им да го подписват, но след консултация с него повечето са отказали.

 

Следващото съдебно заседание ще бъде на 25 септември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5241 |12.06.2017 Спецпрокурори искат обратно в ареста освободените даяджии . 3| 6468 |08.06.2017 ФРОГОКО: Бием Румъния по европрограми, тя нас - по жизнен стандарт . 0| 9628 |06.06.2017 Фрогоко: Кметълът Цонко Цонев мести Kavarna Rock Fest в село Могилово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads