Реклама / Ads
2| 6785 |24.02.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Ген. Атанас Запрянов: НАТО няма да се намеси във войната

.
Атанас Запрянов
”Вярвам, че НАТО няма да се намеси, защото Северноатлантическия договор не се отнася за държави извън съюза и НАТО ще спази това. Военният пожар между Украйна и Русия не може да излезе извън границите си.” Това заяви Генерал Атанас Запрянов, бивш зам.-министър на отбраната.
 

"От няколко месезца очаквах да стане това, което става. Президентът Путин реализира един комплексен план на няколко етапа, първият етап беше със струпване на войски със заплахи, след това се премина към втория етап, признаването на Донецк и Луганск, вкарването на войски и там. Сега за третия етап не мога да кажа в какъв етап ще се развия военният конфликт. Вече имаме военен конфликт между Украйна и Русия и демонстрацията на силата на Русия няма да спре", посочи той пред bTV.

 

"Много от действията на Русия не се вписват във военните подготовки, имаше струпване на войските и то не скрито. Това беше част от сценария в зависимост от избора на Путин, той има целия набор от инструменти да води цели. Самият факт, че една държава нанася удари върху военна структура на друга държава, това означава война между двете държави. Каквата и интензивност да й приписваме, няма значение. Украйна има право да защити себе си и тя ще го направи и ще има нужда от военна подкрепа във вид на доставки, едва ли някой ще се намеси в този военен конфликт като страна, той ще бъде като двустранен военен конфликт между Украйна и Русия.", каза още Запрянов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 19917 |11.01.2022 Георги Атанасов: Без ”Сива книга” за ГЕРБ ”Промяната” ще падне до месеци ... . 76| 8343 |06.01.2022 НАТО няма сестра у нас – сто пъти се обясни. Стига фейкове . 21| 24229 |19.12.2021 Георги Атанасов: Шайката плаче за Нюрнбергски процес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads