Реклама / Ads
0| 5684 |31.07.2017 НАРОДЕН ГЛАС

З години постоянен адрес-предимство при записване на първолаци

.
Промени в приема на първокласници за следващата учебна година. Най-голямо предимство за записване в първи клас ще имат деца, чиито родители имат постоянен или настоящ адрес в района на училището, непроменян над 3 години преди подаване на заявлението.
 

Промяната в наредбата на просветното министерство се наложи, след като Административният съд отмени редица от критериите за прием в първи клас, определени от Столичната община за тази учебна година.

 

Първокласниците ще са разделени в четири групи. В първата са тези, чиито родители са с постоянен или настоящ адрес в прилежащия район на училището, непроменян в последните над 3 години. Във втората са децата, чиито родители са с адрес в района повече от година, но той е променян в последните 1 до 3 години. В третата група са деца, чиито родители са с адрес в района, но той е бил променян през последната година. И в четвъртата група са деца, чиито родители са с адрес извън района на училището.

 

Първо ще се приемат децата от първата група. Когато децата са повече от местата ще сработват и допълнителни критерии - дете с трайни увреждания над 50%, дете с починали родители, братя и сестри в училището, деца, завършили подготвителна група в училището, други критерии на общината, които не са дискриминационни.След като Административния съд атакува предишните критерии, министерството се принуди да свърже новите с уседналостта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5280 |29.05.2017 Българите ще останат най-нископлатени в ЕС и в следващите години . 12| 10625 |08.02.2017 Хайде стига с този Аll Inclusive за циганите, 25 години стигат! . 1| 12450 |25.01.2017 ЕК: За 10 години България няма напредък срещу корупцията (Целият доклад)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads