Реклама / Ads
2| 6073 |12.02.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Гордост: 16-годишна лекоатлетка оглави световната ранглиста

.
Лиляна Георгиева
16-годишната лекоатлетка Лиляна Георгиева оглави световната ранглиста за девойки в младша възраст, след като постави рекорд на 3000 м. За талантливата състезателка разказа преди време НТ, още когато тя нямаше шпайкове, с които да бяга.
 

Наричат я детето-чудо. Едва на 14 години вече е национален рекордьор. По пътя към върха обаче се появява препятствие. Поради липсата на средства няма шпайкове, с които да надбяга най-големия си конкурент. Историята й докосна стотици българи. Дълъг беше списъка с хората, които й протегнаха ръка. С тяхна помощ тя продължи да гони мечтите си.

 

Две години по-късно намираме Лили в Добрич - няколко дни след като е поставила пет национални рекорда и то в рамките на 24 часа. А сега се подготвя за поредното състезание. А след последните постижения на лекоатлетката няма и съмнение, че детето-чудо вече е пораснало. След силното представяне на 1500 метра, прави още по-голям фурор - този път на 3000 м.

 

Тя е водачка в ранглистата на тази крехка връзка. Зад успехите на Лили стоят много труд, хъс, упоритост и вяра. И не на последно място -хората, които са до нея и в трудните моменти. Пред изпитания я изправя не само спорта, но и живота, който я отвежда в дом за деца, когато е на 10 години. Така се среща и с настоящата си треньорка. Връзката между двете е много силна. 

 

Затова и един от най-трудните моменти в живота на Радмила, е когато трябва да съобщи на Лили, че биологичния й баща е починал. Лошата вест я заварва в Грузия  - на младежките Европейски олимпийски игри.

 

Спортът е всичко за Лили. Посвещава цялото си време на него. На пистата често се съревновава с по-големи от нея, но това никога не я плашило. И макар да е опитен състезател, признава, че притеснение винаги има. Има обаче и рецепта срещу него. Човекът, който най-много я мотивира е нейната треньорка. Нейното всичко, както казва самата тя. Като всеки спортист и 16-годишна състезателка мечтае за най-големия спортен форум в света.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8844 |31.10.2016 М. Капон за Фрог: Кр. Георгиева се застрахова със Световната банка . 3| 6330 |08.06.2015 16-годишна приятелка на Георги : Спиш ли спокойно, убиецо? . 4| 7109 |23.01.2014 Бизнесменът откупил грифоните оглави комитет "Васил Левски"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads