Реклама / Ads
5| 8176 |17.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Илиян Василев: Със закон за КТБ Пеевски си изпира имиджа

.
Източник: БГНЕС
Пеевски и и Цонев щели да предложат законопроект с който да разкрият вторичното разграбване на активи на КТБ!? Ощипете се. Не спите, вече е ден. По същия начин двамата предложиха законопроект за разкриване и притежание на важни активи през офшорни компании . Помните ли!!
 
И се появи Виафорт - изобщо не е офшорна компания. Изобщо не е Пеевски зад нея. И изобщо не атакува Дунарит.

Нито,че актив на КТБ - една печатница - която се води по стойност около 50 милиона, се "приватизира" през синдици за няколко милиона. И сделката с Булгартабак и т.н. и т.н.

Истината е, че на Пеевски срочно му трябва изпиране на имиджа, особено във връзка с разследването в САЩ по КТБ и закона Магнитски. И затова се наемат лобистки компании, пиарите провеждат медийни кампании.

Той е пречка и за ДПС - защото с него не могат да влязат във властта при никаква конфигурация. Пеевски е политически токсичен.

От повече от година разбра, че това с прякото присвояване на бизнес няма перспектива, защото заграбените активи трябва да се управляват, а такива умение,структури и кадри няма. Случаят с Булгартабак е показателен - именно поради репутационен риск купувачите на търговските марки, според сведения в медиите,са се отказали.

За това в ход е новата тактика - първо одържавяваме, след това овладяваме и контролираме големите поръчки на вход и изход - тактиката Мултигруп спрямо Кремиковци в средата на 90-те години. Това е Путинов модел - номинално частна собственост да бъда функция на волята на Вожда в случай колективния вожд - Пеевски, Цацаров, Борисов.

Но и за това трябва изпиране на имиджа на Корпулентния - чрез действията си той стигна границата на собствениото си отрицание и вече не е полезен нито на Доган, нито на ДПС, нито на Борисов, нито на себе си. Дори пречи на еврокариерата на Цацаров. За това се е снишил и говори през Цонев. Зад кадър.

Да не говорим, че в САЩ нещата не се развиват в негова полза.

Илиян Василев-фейсбук
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6619 |17.10.2017 Смях в залата! Пеевски пише закон за "вторичното разграбване" на КТБ . 0| 4227 |12.10.2017 Паргов поиска Закона за застрояване на Столична община да мине през СОС . 1| 4651 |11.10.2017 Полицаи преследваха съдия с маска заради незаконен лов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads