Реклама / Ads
0| 6977 |30.06.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Иво Мирчев: Борисов, страх ли те е от Путин?

.
Ивайло Мирчев
”Борисов трябва да даде отговори защо по негово време гоненето на руски дипломати беше толкова трудно и страхува ли се той от г-н Путин.” Това заяви пред БНР Ивайло Мирчев от ДБ. По думите му ”България е свършила правилното”, отстранявайки от България 70 руски дипломати и лица с дипломатически статут.
 

"Последният доклад е от втората седмица на юни, а изгонването става в четвъртата седмица на юни. По-притеснителното е защо сега има политическа воля, има държавна воля да бъдат изгонени толкова руски "дипломати", а в предните години при достатъчно данни за такива това не се е случвало", коментира Мирчев в предаването "Преди всички".


Мирчев припомни, че ДБ има "стратегия за депутинизацията на страната". "ДБ тук сме на една вълна с действията на правителството."


Относно дела на дипломатите в общия брой на изгонените и изгонването на помощен персонал като охранители, градинари, готвачи и др. Ивайло Мирчев посочи:


"Те са назначени като готвачи, но всъщност не са готвачи. Използват най-различни длъжности, за да осъществяват дейностите си. (…) Всички те са с дипломатически статут."


Според Мирчев на закритото заседание на парламента вчера са се чули "притеснителни неща за размера на руската агентурна мрежа в страната". Спрямо Русия България трябва да спре да се държи като съпруга жертва на домашно насилие, подчерта депутатът от ДБ, пише факти.бг.


Вчерашното изявление на лидера на БСП ни приближава повече към избори, отбеляза още Мирчев. Според него "не се осъзнава добре от всички политически сили, че този момент е исторически".


"Едни избори сега ще доведат откровено проруски партии, с доста повече депутати в Народното събрание. "Възраждане" се очаква да увеличат неколкократно депутатите си, същото се отнася и за евентуалната партия на бившия премиер Стефан Янев, което ние го разглеждаме като опасност за промяна на геополитическата орбита на България."

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 24235 |14.06.2022 Бойко Рашков: Тресе ги ужасен страх, че мога да отида в КПКОНПИ . 0| 13911 |03.05.2022 21 пункта по-свободни: Ако някой все още се чуди защо е страхотно, че Борисов и ГЕРБ не са на власт . 10| 58491 |14.12.2021 Бакалов за заплахите срещу Хазарта: Ако някой се изправи срещу Борисов, първо го съветват, после го плашат . 37| 12765 |20.08.2021 Николай Хаджигенов пред Фрог: Гешев лъжеше, излъчваше страх

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads