Реклама / Ads
32| 29560 |22.02.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Журналистът Григор Лилов: Действията на Путин означават война на Балканите и нова цел - превземане на Молдова

.
Григор Лилов
”Владимир Путин подписа признаването на създадените от Русия сепаратистки области в Украйна като ”независими” държави и Договори за дружба, сътрудничество и взаимна помощ с Русия. Отцепването на поредните части от Украйна и приемането им като част от Русия дефакто беше обявено официално. Минските споразумения за Украйна бяха погребани от Кремъл, макар че доскоро се кълняха в тях.
 

Каквито и да е договорки със Запада - явни или тайни, ако дори се постигнат, също ще бъдат погребани. В избрания от Путин момент.


Ако Западът се ограничи с познатата политика на ограничени и частични санкции за отделни лица и компании, това означава, че е дал картбланш на Путин да разпали след няколко години европейска и световна война.


Това означава, че западните политици са същите недоразумения като онези навремето в Мюнхен, които парафираха агресията на Хитлер.


Това означава до няколко години загуба на стратегическата победа в Студената война най-малкото заради нерешителност. Това означава предстояща съвсем скоро война на Балканите на територията на бивша Югославия, вкл. и Македония.


Това означава с абсолютна сигурност и голяма европейска, а може би и световна война за Прибалтика и България в срок само до няколко години.


По тертипа на Хитлер Кремъл си го обяви официално с ултиматума от декември: искаме своя зона от половин Европа и пръждосване на НАТО от нея. Това е стратегията на Кремъл, политиката му и тя ще се провежда последователно и неотклонно с непрекъснат шантаж от всеки владетел зад онези крепостни стени.


Ако обаче западните политици и властови фактори са на място, ще изискат от Путин незабавно изтегляне на руските войски от украинската граница и от окупираните сепаратистки райони в къс срок. До изпълнението на това изискване ще спрат всякаква дипломация с Кремъл и ще се подготви въвеждането на мащабни и всеобземащи санкции.


Стратегията на Путин в случая е да държи войските като надвиснал меч над Украйна, ако потрябва и месеци наред, докато въпросът за най-суровите санкции не презрее и се забрави.

С въоръжен гангстер човек може успешно да преговаря по един-единствен начин: също с извадено и заредено оръжие. А този гангстер разбира само езика на силата. И знае, много добре знае и се страхува, че е по-слабия.

Иначе цялата Украйна отдавна щеше да е превзета.


Следващата цел на Кремъл, още тази година - лятото или есента е превземането на Молдов.

Чрез Приднестровието и базираната там 14 руска армия. С помощта на руския флот и армейски десанти. За да се отцепи Украйна от тази посока и подготви откъсването на нейното черноморско крайбрежие от плътта й.


Времето за диплимация завърши. Дойде време зарешителни действия. Путин го разбра. За Запада съм скептик!


Господ да е на помощ на всички нас!


Григор Лилов








Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 45705 |07.12.2021 Журналистът Валери Найденов: Близки до ГЕРБ ще бъдат силно изчегъртани . 29| 26880 |12.08.2021 Григор Лилов: ИТН и ГЕРБ вече играят заедно – блокират връчването на следващ мандат . 61| 16607 |26.01.2021 Журналистът В. Дремджиев: Радев сгреши за Навални, но защо Борисов построи за 3 млрд. руския ”Турски Поток”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads