Реклама / Ads
5| 2959 |01.09.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Журналисти: Върви се към участие на две ДПС-та на изборите, имаше милионерски протест

.
Веселин Стойнев и Илхан Андай
Върви се към участие на две ДПС-та на изборите на 27 октомври. Това каза по bTVжурналистът Илхан Андай. От своя страна журналистът Веселин Стойнев изрази опасение, че единият електорат ще бъде подменен.
 

По думите му в момента има битка. В районните избирателни комисии се регистрират по двама секретари и по двама председатели от двете ДПС-та и остава на ЦИК да реши кой от двамата да бъде.


„Не съм убеден, че избирателите ще се ориентират кое е ДПС, кое е „Ново начало“, защото вероятно и двете ще използват абревиатурите, наподобяващи ДПС или в целите си имена.“, на мнение е Веселин Стойнев.


Той очаква по-ниска избирателна активност и объркана активност на традиционните избиратели на ДПС.

 

„Тази прогноза е много интересна и ако тя се сбъдне, значи може да очакваме ДПС на Делян Пеевски да атакува второто място с резултат над 300 000 гласа“, коментира Илхан Андай.


„Вчера имаше изпускане на парата и предизборно дефилиране. Вчерашният протест беше най-милионерският в историята на България. Аз поне преброих там хора, чиито фамилии и свързани кръгове владеят активи и имоти за 2,5 милиарда“, каза Андай.


„Точно за пари става дума. Хората в момента гледат сеир на изгонването на султана от сараите му. Сега тези, които са привърженици на султана, отиват и пред неговия сарай играха хора и раздаваха цветя на полицайки. Този сеир не е нещо добро и не бива да оставаме на нивото на сеира, защото в случая става въпрос за разпределение на пари и за отнемане на порции“, коментира Веселин Стойнев.

 

„Крайно време е тези избиратели да осъзнаят, че това не е тяхната формация. Няма добро ДПС. Тук става въпрос за едни султани, които разпределят порции и в момента единият надделява над другия“, допълни журналистът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5025 |30.08.2024 Слава Янакиева: Всеки ли може да използва БТА като платформа за руска пропаганда? . 12| 8037 |28.08.2024 Красимира Хаджииванова: Реалните рискове пред децата - да си сменят пола в училищната лавка или да попаднат на урок от Диона как се шмърка? . 25| 8355 |27.08.2024 Емил Джасим: Копейкин и част неговата рашистко-нацистка шайка позират гордо на Червения площад . 18| 9594 |24.08.2024 Созопол ми е Тенерифе, не по красивите гледки - по цените. Даже е по-скъпо!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads