Реклама / Ads
5| 7300 |22.11.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Кадиев: Санирането е огромна корупционна схема

.
„Санирането е огромна корупционна схема. Познавам народни представители, и то не от управляващите, които поискаха и „получиха” от кметове на ГЕРБ блокове за саниране. После е лесно- уреждаш приятелска фирма, тя ти връща част от парите, и с тях правиш избори. Мога да кажа и конкретни числа, макар да нямам доказателства”, това написа бившият депутат от БСП Георги Кадиев в профила си във „Фейсбук”.
 
„Представям си след като за опозицията има, колко е „останало” за управляващите”, подчертв още той във фейсбук.

Така Кадиев коментира изказването на председателя на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред NOVA, според когото средствата за саниране са изчерпани и програмата ще бъде подновена, ако бъде приет бюджетът на правителството за следващата година

Междувременно днес лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви на пресконференция, че левицата ще продължи програмата за саниране, ако спечели следващите избори, „правейки я по-прозрачна и достъпна като процедура”.

Изказването на Нинова за Националната програма за енергийна ефективност предизвика реакция от ГЕРБ.

„Технически ресурсът, одобрен от Народното събрание е достигнат. Ако трябва да продължи програмата за саниране, има нужда от нова подкрепа от цялото Народно събрание или поне от мнозинството”. Това каза на брифинг в парламента министърът на финансите в оставка Владислав Горанов.

„Волята ни е да увеличим програмата за енергийна ефективност с още 1 млрд. лв. за 2017 г., но трябва да получим подкрепа от Народното събрание”, допълни министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова.

„Това, което днес ни притесни в изявленията на БСП бяха намеренията да променят програмата”, пък заяви народният представител от ГЕРБ Делян Добрев. Според него социалистите „ще променят тези правила и се готвят да централизират програмата, така че тя да не работи“.















Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2496 |17.04.2024 Тетяна Станева за ФрогНюз: Никога пропагандата не върви просто така, винаги след нея идват танкове . 19| 6155 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството? . 5| 2640 |16.04.2024 "Неиздадени дипломи" - украинските студенти, които никога няма да се дипломират. Русия ги уби . 20| 5103 |14.04.2024 Загина бесарабският българин Роман Юхневич, с позивна Болгар. Всеки български патриот дължи съпричастие с украинската борба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads